Skip to content

De blå planeter # E Traditional Cache

Hidden : 8/22/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Selve serien ”De blå planeter” handler om astrologi, og små blå væsener der er ca. 3 æbler høje og kaldes smølfer. De små blå væsener gør serien specielt egnet for børn.

Serien består af 2 unknown heraf en bonus og 12 traditionelle caches.  For at løse Bonuscachen skal du først finde og logge de 12 traditionelle for at indsamle spor.

DE TRADITIONELLE CACHES BEDES FRIHOLDT FOR TRASH/BYTTETING
DE BØR KUN INDEHOLDE FØLGENDE:

ET BLÅT VÆSEN OG EN LOGBOG

Da området er markeret for fredning bedes man være ekstra opmærksom på ikke at ødelægge eller svine omkring sig. Der er søgt og modtaget tilladelse til pladering af serien. Da der findes bl.a. hugorme i området, anbefales gummistøvler og se dig for inden du stikker fingrene i jorden. Området afgræsses jævnligt så der kan færdes kvæg  på ruten – disse er dog vant til mennesker.  P.g.a. afgræsning kan div. Hegn blive flyttet – men det skulle være adgang ind til alle hegn.

Rigtig god fornøjelse.

English

The series "The blue planet" is about astrology, and small blue creatures that are around 3 apples high and called Smurfs. The little blue creatures makes the series particularly suitable for children.


The series consists of 1 earth, 2 unknown including a bonus and 12 traditional caches. To solve the Bonuscache you must first find and log the 12 traditional to collect clues.



TRADITIONAL caches PLEASE kept free of TRASH / CHANGE THINGS
YOU SHOULD ONLY INCLUDE THE FOLLOWING:
A BLUE SMURF AND A LOGBOOK


Since the area is marked for preservation, please be extra careful not to destroy or pig around him. There has sought and received permission to record ring of the series. Since there are, inter alia, vipers in the area, recommended boots and look for before you stick your fingers into the soil. The area grazed regularly so as to move cattle on the route - these are, however, accustomed to humans. P.g.a. grazing div. Fences be moved - but it should be available in all fences.

 

 

*****

Om de Himmerlandske Heder

937 ha af De Himmerlandske Heder er udpeget som EU-habitatområde (et af de såkaldte Natura2000 områder), herunder Lundby hede og Oudrup Østerhede, der er levested for Hedepletvinge.
  
Lundby Hede grænser op til Oudrup Østerhede i vest og Ajstrup Hede mod øst.
Mod vest grænser heden ned til Bruså-dalen, her er terrænet præget af erosionskløfter, og der findes både eng og overdrev med en meget varieret flora. Længere mod øst er terrænet relativt fladt, og vegetationen er præget af de typiske hedeplanter: Hedelyng, revling, bølget bunke, blåtop etc.

Oudrup Østerhede minder i landskab og vegetation meget om Lundby Hede. Specielt hedeskrænterne ned mod Bruså-dalen giver gode muligheder for at opfylde i alt fald to centrale livsbetingelser for Hedepletvinge - sol og læ. Den lille uregulerede Bruså danner i dag grænse mellem de to kommuner - Vesthimmerland og Aalborg, der begge deltager i Aspea-projektet. 

 

Hedepletvinge på Lundby Hede

Bestanden af Hedepletvinge på Lundby Hede har været kendt siden 1966, men Hedepletvinge har selvfølgelig levet på heden meget længere, sandsynligvis i århundreder. Der har levet Hedepletvinge på mange lokaliteter på de Himmerlandske Heder til langt op i det 20. århundrede bl.a. på Vindblæs Hede, Oudrup Østerhede, Brusådalen og i Kyødale, hvor den sidst blev set i 1993 (Skov- og Naturstyrelsen 2000)
 
I forbindelse med en landsdækkende eftersøgning af Hedepletvinge i 2000, blev bestanden på Lundby Hede vurderet. På daværende tidspunkt blev bestanden vurderet til at være truet: Der blev kun fundet én meget lille bestand, på et lille areal, og Djævelsbid var truet af tilgroning. 

 

Naturpleje i forbindelse med Life ASPEA

Efter den landsdækkende undersøgelse iværksatte Nordjyllands Amt pleje på Hedepletvinge-lokaliteten. Plejen bestod i at slå vegetationen lige omkring Djævelsbid, så den ikke blev skygget væk. Denne meget intensive pleje er forsat til i dag på lokaliteten.
 
Der er potentielle levesteder for Hedepletvinge tæt på det eksisterende levested. De afgræsses i dag af kreaturer. Denne naturpleje er med til at vedligeholde heden, som vi kender den, ved at forhindre tilgroning. I forhold til Hedepletvinge er lidt afgræsning godt, mens hård afgræsning er mindre godt. Derfor er det en af opgaverne i projektet at opsætte midlertidige hegn på overgræssede arealer. Der er i dag opsat tre midlertidige hegn på Lundby Hede, hvori det er meningen at Djævelsbid og andre urter skal kunne opnå en rimelig højde inden de afgræsses, så områderne bliver mere attraktive for Hedepletvinge.
 

Additional Hints (No hints available.)