Skip to content

This cache has been archived.

METTÄMULLI: Arkistoon, kiitos kävijöille.

More
<

Paskahuussi

A cache by METTÄMULLI Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/23/2012
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: ulkohuussi, hyyskä, paskahuussi, baja, pikkula, makki, toiletti, privetti, hotelli helpotus, puucee, hiltti, ulkokäymälä, kusiputka, paskamakki, mukavuuslaitos, pihanperä, wc, käyskä...

Ulkohuussit alkoivat yleistyä kaupungeissa jo viime vuosisadan alkupuolella, maaseudulla vasta myöhemmin. Maaseudulta löytyi monia luontaisia paikkoja kyykistymiselle, navetan taakse tai suoraan pelloille. Linnoissa huusseja oli jo 1300-luvulla, kuten Olavin linnan torneissa. Tornista ulosteet putosivat useita kymmeniä metrejä, ennen kuin mätkähtivät kalliolle.

Ennen ulkohuussien tuomaa luksusta alkoi pihanperälle ilmestyä riukuja, joilla istuttiin asioilla housut kintuissa. Naiset tekivät usein tarpeensa navettaan, kun työskentelivät siellä lehmien parissa, tai sitten ihan vain ämpäriin. Miehet olivat ronskimpia, ainakin pikku hädässä, ja lorottivat suoraan rappusilta.

Oikeaoppisesti ulkohuussi on siisti, kalustukseen kuuluu ainakin räsymatto ja pesutarpeet, parhaimmillaan huussissa on myös kirjallisuutta ja julisteita, esimerkiksi Suomen Kuvalehden 60-luvun kansisivuja sekä kotimaisten elokuvien mainosjulisteita. Huussista harvoin löytyy radiota, sillä huussin rauhaan kuuluu hiljaisuus, jonka rikkoo vain oma ähinä tai putoavan kikkareen tuottama tömähdys sen pudotessa aiempien joukkoon.

Tämä kätkö tosiaankin tulee tarpeeseen ja on omistettu Baddyman juniorille, jonka suusta saamme kätköilyreissujen aikana tiuhaan tahtiin kuulla tutut lauseet: "Misä vessa on? Mun on paskahätä!"

Kätköpurkissa ei ole kynää, eikä huussissa paperia. Oma kynä ja omat paperit mukaan!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.