Skip to content

Bjørkelangen Kirke Traditional Cache

This cache has been archived.

Makuta Teridax: Hei, Skåningen!

Vi har holdt av dette stedet for denne cachen og hindret andre i å få publisert en cache i området, men vi kan ikke gjøre det for alltid.

Vi har tidligere informert om at den fysiske cachen må sjekkes og/eller at cachesiden må oppdateres. Ettersom det ikke har skjedd noe, er denne cacheoppføringen nå arkivert, slik at andre kan plassere en cache i området.

Hvis du ikke har gjort det allerede, vær snill å sjekke stedet og plukke opp cachen eller eventuelle rester av den så snart som mulig, slik at dette ikke blir liggende ute og ender som søppel.

Hvis du mener jeg har gjort en feil, ta gjerne kontakt. Du finner min e-postadresse på min profilside.

Med vennlig hilsen
Makuta Teridax
Geocaching.com Volunteer Cache Reviewer for Norge, Svalbard og Jan Mayen

More
Hidden : 9/30/2012
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


På Bjørkelangen kom det kirkegård først. Den ble innviet den 1. februar 1913. Senere kom det kirke. Den ble i begynnelsen titulert som kapell og var anneks til Løken. Bjørkelangen har imidlertid vært eget sogn siden 1976.

Kirken ble tegnet av arkitekt Th. Bjørnstad og oppført av byggmester Olaf Fallet og hans tre sønner fra 1922, selv om formell byggetillatelse forelå først i 1924. Vindfløyen med værhanen bærer årstallet 1923. Kapellet, som det altså var på den tiden, ble innviet den 20. november 1925. Det er en langkirke av tre (formodentlig bindingsverk) med rektangulært skip, lavere og smalere kor og sakristi på østsiden av koret. På vestsiden av skipet er det et lite bislag med nedgang til det som var bårerom frem til 1982. Det er tårn ved hovedinngangen i sør, og fra våpenhuset i tårnfoten er det trapper til galleriet og tårnet.

Koret har tønnehvelv, og korgulvet er tre trinn høyere enn gulvet i skipet. Opprinnelig var kirken (kapellet) sparsommelig utsmykket, men den hadde (og har) et alterbilde på 7,5 m x 5 m som ble malt av Gunnar Wang direkte på korveggen. Bildet viser himmelfarten. Ved en restaurering i 1951-53 fikk kirken omtrent de interiørfargene den har i dag — etter forslag fra Finn Krafft og Henrik Sørensen. Wangs alterbilde ble da tildekket med panel, og kirken fikk ved samme anledning inventar skåret av Audun Bødtker (1918-2002), mens malerarbeid ble utført av Harald Norum med svenner.

Kilde: Norske kirkebygg

Additional Hints (No hints available.)