Skip to Content

<

Esox

A cache by Kinnekulle Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/28/2013
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

ESOX
Hierboven staat het coördinaat waar je kunt parkeren. Hieronder staat een sterk visverhaal. Dat moet genoeg zijn om de ontbrekende cache-coördinaten te vinden.

Het is prachtig zonnig weer. Daarom besluiten drie vrienden een dagje te gaan vissen. Een gewoonte waar Zwier, Ernstjan en Stefan niet genoeg van kunnen krijgen. Al jaren trekken ze er samen op uit. Heel gezellig allemaal. De drie vrienden wonen in het noorden van het land. Aangezien we erg rijk zijn aan viswater in ons land wordt over de visplek nog wel een poosje gediscussieerd. Uiteindelijk blijven er vijf rivieren over, waar uit gekozen moet worden: de Zaan, de Ee, de Vecht, de Eems en de Noord-a. Deze rivieren hebben hun steentje al vaak bijgedragen aan een mooi vis-avontuur. Het wordt de rivier de Vecht. Om precies te zijn, de stuw bij het buurtschap Junne. In 1908 werd de rivier gekanaliseerd en werden er vele bochten afgesneden. Door deze en andere waterwerken daalde het water in de rivier naar een laag niveau en moest men in 1920 besluiten om stuwen te bouwen. Dat werden er zeven, waaronder eentje in Junne. De rivier is vanaf de monding bij Zwolle tot de stuw bij Junne bevaarbaar voor schepen. Dat komt doordat de stuwen benedenstrooms van Junne wel schutsluizen hebben en de stuw bij Junne zelf en verder stroomopwaarts niet. Er zijn vissoorten genoeg om uit te kiezen, maar vandaag valt de keuze op de Zeelt, de Esox (snoek) en de Snoekbaars. Niet altijd makkelijk te vangen, maar een beetje strijd is ook niet erg. Het wordt vandaag een duidelijk ABC'tje, een makkie.

 
Er waait een lekker briesje uit het oosten. Ze kunnen dus goed vertoeven aan het water. Koffie en broodjes erbij, wat wil je nog meer. Zwier is een echte snoekenvanger, een expert. Hij weet als de beste de pluggen te gebruiken. Hij vangt 5 snoeken van 75cm, 96cm, 104cm en een hele grote van 122cm! Ook nog een snoekje van 43cm. Daarnaast vangt hij een zeelt van 24cm en een snoekbaars van 40cm. Ernstjan is meer een snoekbaars-visser. Vandaag gebruikt hij een dropshot. Hij vangt 3 snoekbaarzen met een lengte van respectievelijk 41cm, 70cm en 84cm. Daarnaast een prachtige zeelt van 39cm. Stefan is de Zeelt-visser bij uitstek, hij heeft er al vele gevangen met verschillende technieken. Nu vist hij met de voerkorf en niet zonder resultaat. Hij vangt zeelten met een lengte van 15cm, 18cm, 30cm, 33cm, 43cm, 55cm, 59cm en 71cm. De mannen houden zich goed aan de visregels, maar nemen wel vis mee naar huis. De vraag is: Hoeveel nemen ze DEFinitief mee gemeten in centimeters?

 
Hieronder ziet u een foto uit 1920 van een koebrug vlakbij de stuw te Junne

 
EIND CACHE
De bovenstaande coördinaten betreffen dus de plek waar u de auto kunt parkeren. Kijk goed uit bij het oversteken van de weg. De cache ligt op het terrein van het waterschap Velt en Vecht. Er is toestemming verleent. Kijk goed uit bij het loggen! Het loggen is op eigen risico, wees voorzichtig! De eind cache kan gevonden worden op:
N 52o 31.ABC
E 006o 29.DEF
GeoCheck.org
Gevonden? Hieronder staat de banner.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

353 Logged Visits

Found it 333     Didn't find it 3     Write note 7     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 31 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.