Skip to Content

<

Les Fonts de La Pobla de Lillet -1-FONT PONT VELL

A cache by catalonia'sons Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/24/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

LES FONTS DE LA POBLA DE LILLET:


La Pobla de Lillet , es una població amb una gran quantitat de fonts dins el terme municipal. Avui comencem la sèrie.


1ª FONT DEL PONT VELL 840 mts d'altitud

Ubicada al centre del poble al barri de la Vila ,al mateix costat del Pont Vell que és el més antic dels ponts que actualment travessen el riu Llobregat. Salva el desnivell existent entre el carrer Regatell i la carretera B402, de Guardiola de Berguedà a Ripoll. Aquest Pont de singulars característiques dóna al poble un segell de particularitat. Actualment té una sola arcada de grans dimensions. Alguns historiadors suposen que aquest pont constava de més d'una arcada. La volta de l'arc és de pedra treballada de manera irregular que, en girar per formar l'arc, disposa en sardinell. La sola o caixa del pont baixa en dos pendents: l'un és pronunciat i es compensa amb uns graons que acaben en una escala que mena a la carretera; l'altre, molt més suau, enllaça amb el carrer del marge oposat.
Presenta un paviment de còdols més petits que els dels murs.
La seva construcció data del segle XIV i l'última restauració de l'any 1984,
L’any 1960 es va fer una ampliació al costat del pont i es va construir l’actual Font , anys mes tard es va fer un jardinet que l’any 1.997 amb motiu del 700 anys de la Carta de Població de la Pobla de Lillet ,el President Jordi Pujol inaugura un Retaule a Ramon D’Urtx i Hug de Mataplana ,qui va atorgar la carta de Població i Franqueses als habitants de la Pobla de Lillet i actualment si fa l’ofrena floral el dia de la diada Nacional de Catalunya


Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.