Skip to content

<

El Pantà de Tous

A cache by jordikela Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/16/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

CAT: Caché situat al terme municipal de Sant Marti de Tous, al voltant de la presa del Pantà d'aquesta localitat. El Pantà es troba a la pista forastal asfaltada que va de Sant Marti de Tous a Bellprat.

CAST: Caché situado en el término municipal de Sant Marti de Tous, en los alrededores del Pantano de esta localidad. El pantano se encuentra en la pista forestal asfaltada que va de Sant Marti de Tous a Bellprat.

CAT: El pantà de Sant Martí de Tous és un embassament que pertany a la riera de Tous, la qual desemboca al riu Anoia (conca del riu Llobregat), creat per una presa situada al municipi de Sant Martí de Tous, a la comarca de l'Anoia. L'embassament pretenia la transformació en regadiu de 450 ha aproximadament i al mateix temps garantir un cabal ecològic capaç de mantenir la flora i fauna autòctona de la riera de Tous, que recull les aigües del torrent de l'Infern i de la riera de la Goda. La presa té 34 metres d'alçada màxima, 14,9 ha de superfície d'aigua i una capacitat d'1,3 Hm³ i fou inaugurat el 5 de juliol de 1997.
Com es pot observar i, degut a problemes de permeabilitat, avui en dia tant sols en queda la presa del que en el seu dia fou un pantà amb força quantitat d’aigua.

CAST: El pantano de Sant Martí de Tous es un embalse que pertenece a la riera de Tous, la cual desemboca en el rio Anoia (cuenta del rio Llobregat), creado por una presa situada en el municipio de Sant Martí de Tous, en la comarca de la Anoia. El embalse fue inaugurado el 5 de julio de 1997 pretendía la transformación en regadío de 450 ha aproximadamente i al mismo tiempo garantizar un cabal ecológico capaz de mantener la flora y la fauna autóctona de la riera de Tous, que recoge las aguas del torrent de l’infern i de la riera de la Goda. La presa tiene 34 metros de altitud máxima, 14,9 ha de superficie de agua y una capacidad de 1,3 Hm³.
Como se puede observar i, debido a problemas de permeabilidad, hoy en día tan solo queda la presa del que en su día fue un pantano con bastante cantidad de agua.

Com a contingut inicial del caché hi hem posat la Seping 10,000 Finds Geocoin nº28 TB442TR.

Espero que el trobeu facil i podeu gaudir del meu primer cache

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.