Skip to Content

This cache has been archived.

Delenna & Tehotytöt: En löydä läheltä sopivaa paikkaa, joten menköön. Kysyn facessa, josko joku haluaisi tehdä uuden aakkos-T:n...

More
<

Tolkkisten Saha - Porvoo Alphabet T

A cache by Delenna & Tehotytöt Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/12/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tolkkinen, pieni kylä Porvoon entisen maalaiskunnan alueella. Kuuluisin "Tolkkisten Sahasta".
Purkissa ei ole kynää eli BYOP!

"Tolkkisten sellutehdas eli Eklöfin sellutehdas oli Porvoon maalaiskunnan Tolkkisissa sijainnut sellutehdas, joka toimi vuosina 1893-1975. Tehdas toimi sulfiittimenetelmällä. Tehdas kuului August Eklöf-yritykseen vuosina 1893-1964 ja sittemmin Tampella Forest-ryhmään vuosina 1964-1975. Tehdas suljettiin vanhentuneena vuonna 1975 ja tilalle rakennettiin Tolkkisten saha vuonna 1976. Saha kuului Stora Enso-konserniin ja se suljettiin vuoden 2009 lopussa." (Wikipedia)

Reilu vuosi sulkemisen jälkeen alue tunnetaan yhäkin Tolkkisten Sahana, vaikka kylteissä lukee hienosti Augustinranta ja Yrityspuisto. Yksi suurimpia "uusia" yrityksiä on Porvoon Energia, joka käynnisti alueella biovoimalaitoksen vuonna 2013 entisen höyryvoimalaitoksen viereen. Alueella toimii myös mm. yksityinen satama (Pot of Tolkkinen) ja lounasravintola Kerho.
---------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------------
Seuraava teksti tulee kopioida jokaisen Porvoonseudun Alphabet -sarjan kätköön! Porvoonseudun Alphabet on siis Suomessa yleistyneen Alphabet-sarjan yksi osa. Ideana on esitellä aina seuraavana vuorossa olevan kirjaimen avulla joku lähipiirissä oleva kiinnostava paikka. Kun ollaan päästy Ö:hön asti, kätkösarja on valmis. Seuraavassa muutamia ohjeita:
1. Ensimmäisenä kätkön löytäneellä (FTF) on etuoikeus tehdä seuraava osa kätkösarjaan (poikkeus, ks. kohta 3.). Mikäli hän käyttää oikeuttaan, siitä ilmoitetaan loggauksen yhteydessä. Jos hän ei sitä halua käyttää, kirjataan sekin loggaukseen. Viimeksi mainitussa tapauksessa seuraavat löytäjät ilmoittakoon oman halunsa tehdä uusi osa kätkösarjaan. Tällöin se, joka ensimmäisenä ilmoittaa (loggausjärjestys) oman vapaan halunsa tehdä uusi kätkö, tekee uuden kätkön kätkösarjaan.
2. Etäisyys tulisi olla maksimissaan 25 kilometriä Mannerheiminsillasta (Vanhan sillan ja kävelysillan välissä), mutta tämä ei ole niin tarkka, jos nyt pari kilometriä lipsuu, niin ei haittaa.
3. Viiden kätkön välein saman kätköilijän ei tulisi tehdä sarjaan kätköä, jottei tämä menisi liian yksitoikkoiseksi. Eli jos kätköilijä tekee B:n, hän ei tekisi C-, D-, E-, F- eikä G-kätköä. Viisi kätköä tulisi olla yhden tekijän kätköjen välissä.
4. Kätkön koon pitäisi olla small tai suurempi. Tämä siksi, etteivät kätköt menisi puskaan nakelluiksi mikroiksi ilman ajatusta. Tehkäämme tästä hieno Alphabet!
5. Kätkö saa olla mitä tyyppiä tahansa, kunhan ei mielellään miittiä tai CITOa!
6. Toisin kuin joissakin Alphabeteissä, sinun ei tarvitse etsiä edellisiä purkkeja löytääksesi uusimman. Eli voit aloittaa vaikka kirjaimesta H kiertämisesi. Kätkösarjan purkit:
A: Ammattiopisto
B: Bengtsby
C: Chapel in Fagersta
D: Dinkelsbühlinaukio
E: Empty
F: Fredrika 2
G: Go Forest!
H: Huuvari
I: Iso Tammi
J: Järnböle Beacon
K: Kultakaivos!
L: LeBron James Ilolassa?
M: Moss Brown
N: Näkymiä Ruskikselle
O: Oili Nesteisen matkassa
P: Piknikille
Q: Queen Blanka's puzzle
R: Ruutia Rakuunoille
S: Sakta farten http://coord.info/GC47Y8K
T: Tolkkisten Saha

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

346 Logged Visits

Found it 320     Didn't find it 5     Write note 3     Archive 1     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 3     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 6 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.