Skip to Content

<

Volokinpolku: 95 Muusikot - Petri Nygård

A cache by Oggee, fi.c, Kaitsu_ Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/24/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Volokinpolku on Volokinpolun retkeilyreittiä ja sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa janamaisen geopolun, joka on merkattu maastoon keltaisin opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan, mutta on pyritty toteuttamaan mahdollisimman yhden linjan mukaan. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 30 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Huom! Koska kätkö on janamudossa eikä palaa alkupisteeseen, helppo tapa kiertää polku on porukalla käyttäen kahta autoa, toinen auto jätetään polun toiseen päähän Jyrkälle ja toinen auto viedään toiseen päähän polun päässä sijaitsevalle laavulle. Polun voi suorittaa myös esimerkiksi 7km pätkissä jättämällä auto pienille metsäteille parkkiin.

HUOM! Koska Volokinpolun maasto on paikoittain hyvin vaikeakulkuista, polkua ei suositella kokemattomille luonnossaliikkujille. Polkua on vaikea ajaa maastopyörällä.

Kaikkien kätkötiedotteiden lähteenä toimii Wikipedia.


Petri Nygård: Elämä ja ura, tyyli ja imago

Petri Nygård (oikealta nimeltään Petri Jukka Mikael Laurila, s. 8. helmikuuta 1975 Kristianstad, Ruotsi) on suomalainen rap-artisti. Laurilan ura alkoi taiteilijanimellä Dream vuosina 1989–2003 toimineessa Nuera-yhtyeessä yhdessä Henry Kapralin (alias Skem) kanssa.

Syntyjään ruotsinsuomalainen Laurila syntyi Kristianstadissa, Skoonessa, mutta kävi alakoulun ensimmäisen ja toisen luokan Gävlen suomenkielisessä koulussa, kunnes muutti Toijalaan ja siitä myöhemmin Tampereelle. Armeijan käytyään hän muutti neljäksi kuukaudeksi Chicagoon. Suomessa hän on asunut Toijalassa, Tampereella ja Helsingissä. Laurilan ollessa nuori hänen äitinsä kuoli alkoholismiin ja hänen isänsä on ollut mielisairaaloissa useaan otteeseen. Laurila kuunteli lapsena lähinnä metallimusiikkia, kunnes kaveriporukan kautta kuuli hiphopista. Tykästyessään siitä hän rupesi aluksi tekemään rap-kappaleista omia versioita, joita esitti muun muassa kotibileissä.

Laurila oli nuorena hyvin urheilullinen, ja harrasti jalkapalloa ja jääkiekkoa. Hän oli jääkiekossa lahjakas, ja häntä kutsuttiin muun muassa maajoukkueleireille. Hän menestyi koulussa myös kiitettävästi, vaikkei omien sanojensa mukaan koskaan tehnyt kotitehtäviä, eikä lukenut kokeisiin. Laurila perusti Nuera-yhtyeen kaverinsa Henry Kapralin kanssa vuonna 1989. He julkaisivat underground-kasetteja paljon, ja myös yhden ep:n ja kaksi levyä.

Nousu suosioon 2000-luvun alussa
Ensimmäinen kappale Petri Nygård -taiteilijanimellä oli suomalaista rockmusiikkia kritisoiva rap-kappale V*tun suomirokki. Se ilmestyi alun perin Internetissä vuonna 2000. Sieltä Nygård siirtyi levyttämään Poko Rekordsille. V*tun Suomirokki -single myi platinaa ja on yli 17 000 kappaleen myynnillään levy-yhtiönsä toiseksi myydyin single. Toinen single Kanava Nolla (antakaa mun olla) (2003) myi sekin yli 9 000 kpl ja debyyttialbumi Mun levy!:kin kultaa (yli 25 000 myytyä levyä). Laurila teki vielä kaksi levyä (Petri presidentixi ja Hovinarrin paluu) Nygård-nimellä ennen kuin ryhtyi tekemään musiikkia englanniksi nimellä Travis Bicle.
Travis Biclenä hän on muun muassa esiintynyt kappaleen What's Poppin musiikkivideolla sekä julkaissut 18. huhtikuuta 2007 albumin Committed.

Vuoden 2009 paluu
Petri Nygård -pseudonyymin paluu tapahtui, kun Laurila julkaisi Internetissä uutta materiaalia salanimensä turvin. Kuuntelijaluvut nähtyään hän päätti julkaista uuden Petri Nygård -levyn. Neljäs albumi Kaikkee pitää olla julkaistiin joulukuussa 2009. Albumin ensimmäinen single, "Sanon suoraan", julkaistiin 7. lokakuuta 2009 internetissä Nygårdin kotisivuilla. Toinen single "Onko sulla pokkaa?", julkaistiin 30. lokakuuta 2009. Kolmas single "Mitäv*ttuuvaan (Tuska)" julkaistiin 25. marraskuuta 2009, "Kippis kulaus" 29. tammikuuta 2010 ja viimeinen single "Seopetriii" keväällä.

Uuden levyn myötä Petri Nygård aloitti vuonna 2010 myös ensimmäisen kiertueensa, joka käsitti yli kaksisataa esiintymistä vuoden aikana. Aiemmin hän oli vältellyt julkisia esiintymisiä. Nygårdin keikat ovat saaneet suurta huomiota medioissa, koska keikoilla esiintyy esimerkiksi tanssityttöjä rinnat paljaana ja lavasteena on käytetty isoa puhallettavaa naisen vaginaa, josta Nygård saapuu lavalle. Keikan alussa on nähty myös manipuloitu kuva Tarja Halosesta, joka kehottaa muun muassa juomaan alkoholia ja harrastamaan irtosuhteita. Nygårdin keikoilla tuplaajana toimii ”Obelix” Häkkinen.

Viides studioalbumi, Kaikki tai ei mitään, julkaistiin 16. helmikuuta 2011. Albumin ensimmäinen single "Sarvet esiin" julkaistiin 10. marraskuuta 2010. Singlellä vierailee metalliyhtye Mokoma ja siitä on julkaistu musiikkivideo. 20. joulukuuta 2010 julkaistiin albumin toinen single "Selvä päivä". Sillä vierailee Lord Est ja sen tuotannosta vastaa MMEN. Toisestakin singlestä on julkaistu musiikkivideo, jota on katsottu YouTubesta jo yli kuusi miljoonaa kertaa. Albumin viimeisenä singlenä julkaistiin kappale "Villi ja v*tun vapaa", johon myös on kuvattu musiikkivideo.

Nygård on juontanut NRJ:n iltalähetyksen kahdesti vuonna 2011, 11. helmikuuta ja 4. marraskuuta.
Petri Nygård esiintyi 16. toukokuuta 2011 Suomen jääkiekkomaajoukkueen maailmanmestaruusjuhlissa Helsingin Kauppatorilla lähes 100 000 ihmisen yleisölle.
Petri Nygård on myös esiintynyt Suomen Big Brotherissa 10. marraskuuta 2011.
Petri Nygårdin kokoelmalevy 29 syntiä julkaistiin tupla-CD:nä 16. marraskuuta 2011. 27. helmikuuta 2012 julkaistiin Petri Nygårdin uusi single "Märkää". Singleä seuraa Nygårdin kuudes studioalbumi Mun mielestä, joka julkaistiin 25. huhtikuuta 2012.

Tyyli ja imago
Petri Nygårdin kappaleet sisältävät rivoa kielenkäyttöä ja käsittelevät muun muassa seksiä ja päihteitä. Niissä myös mainitaan monia julkisuuden henkilöitä. Nygård sanoutuu kokonaan irti politiikasta, koska hän ei omien sanojensa mukaan tiedä siitä mitään.

Petri Nygårdin imagoon kuuluvat Ray-Ban-aurinkolasit ja kalastajanlakki, jossa on pinssejä. Hän on suunnitellut myös omaa nimeään kantavat Petri Nygård -reinot.
Petri Nygård oli Suomen haetuin julkisuuden henkilö Google-hakukoneessa vuosina 2010 ja 2011.
Petri Nygårdin imagoon kuului uran alkuaikoina salaperäisyys, jolloin hahmon todellista henkilöllisyyttä ei paljastettu haastatteluissa. Keväällä 2008 rap-artisti Petri Laurila paljasti Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä olevansa Nygård.

Kesällä 2008 Nygård kertoi YleX Aamun puhelinhaastattelussa, että tarkoituksena oli alunperin laittaa viisi kappaletta levitykseen ja naureskella muutaman kaverin kanssa sille, minkälainen roska saadaan uppoamaan ihmisiin. Kappaleet kuuli kuitenkin väärä henkilö, joka ehdottomasti tahtoi ne kaupalliseen levitykseen. Tämän jälkeen Laurila yritti anonymiteetillaan peittää todellisen olemuksensa ja halusi, ettei kappaleista olisi tullut isoja hittejä.
Petri Nygårdin imagoon kuuluu muun muassa pukeutua eri heavy metal -yhtyeiden bandipaitoihin.


HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.

Shortly in English:
Volokinpolku is a geohiking trail that takes you in to Volokinpolku hiking trail. This trail is clearly pointed out by yellow markings along the route.

The caches in trail are hidden according to the hiding place, but all caches are easily found.

Every cache is find-able on its own, so you don't have to go through the whole trail if you don't want to. If you decide to hike the whole Geotrail the hiking distance will be approx. 30 km
Please take consideration of Geo trails' nature, do not disturb animals or damage the flora searching any caches. Respect the nature!


Kätkö sijaitsee luonnonsuojelualueella, liikuthan varovaisesti!/ Cache is located on nature-preservation area, move carefully! Luontoon.fi

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

192 Logged Visits

Found it 191     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.