Skip to Content

<

Oravilahden pumppuasema

A cache by Dipl0 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/20/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö Oravilahden pumppuaseman läheisyydessä.

Kun tein "Aakee laakee" -kätkösarjan, niin ajattelin sen riittävän tälle alueelle, mutta olin näemmä väärässä. Sain nimittäin muutamat henkilökohtaiset yhteydenotot, että miksi ihmeessä en ole kätköttänyt pumppuasemaa. No, korjataan nyt tilanne ja katsotaan jatkuuko alueen kätköttäminen lisääkin.

Pumppuasema valmistui joulukuussa 1966 ja oli silloisen Rääkkylän ehdottomasti eniten sähköä kuluttava yksikkö. Aseman sisällä on neljä isoa sähkömoottoria, joiden yhteenlaskettu pumppausteho on neljä kuutiometriä sekunnissa (4 m3/s). Kun kaikki pumput ovat päällä, syntyy niin pellonpuoleiseen ojaan kuin järvenkin puolelle kunnon pyörteet.

Valmistumisensa jälkeen pumput olivat yhtäsoittoa päällä puolivuotta, lukuunottamatta tuntia aamu- ja iltalypsyjen aikaan (sähköä ei tahtonut silloin riittää lypsykoneille asti). Kun lahti oli saatu tyhjennettyä, siirryttiin käyttämään edullisempaa yösähköä (klo 22-07 ja viikonloput). Keväisin pumppuja on käytettävä ajoittain myös päivällä.

Kesä ja syksy 2012 olivat niin sateisia, että yösähkökäyttö riitti vaivoin. Tilannetta ei parantanut myöskään syys- tai lokakuussa sateiseen viikonloppuun sattunut vuorokauden mittainen käyttökatkos. Syystä tai toisesta pumppujen varojärjestelmä oli kytkenyt ne pois päältä lauantaiaamupäivällä. Samalla tapahtuneesta piti lähteä kännykkäviesti aseman hoitajalle, mutta niin ei tapahtunut. Kun aseman hoitaja tuli sunnuntaiaamuna tarkistuskäynnille, oli vesi noussut pellon puolella 50-70 senttiä ja ojat alkoivat olla piripinnassa. Läheltäpititilanteesta selvittiin taas hyvin, mutta varojärjestelmää päätettiin tehostaa ja asemalle vedettiin valokuitukaapeli. Sen pitäisi olla vähemmän häiriöaltis ja se mahdollistaa myös reaaliaikaisen ja korkeatasoisen kuvainformaation välittämisen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

275 Logged Visits

Found it 263     Didn't find it 9     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.