Skip to Content

This cache has been archived.

Pirkanmaa United GC: Aika arkistoida, kiitokset kaikille.

More
<

Geocaching in Space: Tampere

A cache by Pirkanmaa United GC Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Thursday, 07 November 2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Milloin: To 07.11.2013 klo 19.00-21:00
Missä: Haralanharjun näkötorni

Geocaching in Space: Tampere
Marraskuun 7. päivänä klo 6:08 laukaistaan Kazakstanista kantoraketti kohti kansainvälistä avaruusasemaa kyydissä Travel Bug tarkoituksenaan päästä kätkölle International Space Station. Tämän kunniaksi pidämme miitin Haralanharjun näkötornilla, josta on hyvä tiirailla tähti taivasta (jos sää sallii). Paikalla ei ole nuotiopaikkaa, mutta järjestävä taho tuo paikalle pallogrillin, jotta grillailu onnistuu. Omat eväät siis mukaan, tällä kertaa myös termarikahvit, mikäli ilta-aikaan tuppaa vielä kahvihammasta kolottamaan.

Alunperin ajatuksena oli järjestää miitti Tampereen Ursan tähtitornissa, mutta aikataulullisista syistä tämä ei ollut mahdollista. Paikaksi siis päätettiin valita Haralanharjun näkötorni, josta onkin esteetön näkymä taivaalle. Otathan omat kiikarit ja kaukoputken mukaan, mikäli sellaiset löytyy, ja kokoonnutaan tähyilemään porukalla taivaalle, josko näkisimme ohi vilahtavan avaruusaseman noin kello kahdeksan maissa tai sitten jotain muuta yhtä jännittävää. Ilta-aikaan Haralanharjulla on jo varsin pimeää, eli ainakin tornin kapeita rappusia pitkin kapuamiseen on syytä varata kunnon lamppu.

Miittiin osallistuville on tarjolla Geocaching in Space -souvenir.

Haralanharjun näkötorni
Haralanharjun näkötorni on näkötorni Kangasalan Suinulassa Vesijärven pohjoispuolella. Ensimmäinen torni valmistui vuonna 1895, mutta se tuhoutui tulipalossa vuonna 1922. Suinulan Nuorisoseura pystytti vuonna 1932 tilalle puisen, 20-metrisen tornin. Haralanharjun näkötorni kunnostettiin vuonna 2003, mutta se tuhoutui kokonaan 10. tammikuuta 2007 20-vuotiaan tuhopolttajan sytyttämässä tulipalossa. Sama mies oli elokuussa 2006 polttanut Kangasalla Keisarinharjun näkötornin. Maisemistaan tunnetun pitäjän neljästä näkötornista jäi jäljelle Kirkkoharjun ja Vehoniemenharjun näkötornit. Haralanharjun torni rakennettiin kuitenkin uudelleen; uusi torni saavutti harjakorkeutensa kesällä 2008 ja sen avajaisia vietettiin kesän 2009 alussa. Haralanharju on myös nimetty yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä maisema-alueista. Toisin kuin myös näköalapaikkoina ja näkötornien sijaintipaikkoina tunnetut Keisarinharju ja Vehoniemen harju Kangasalla, Haralanharju ei ole geologisesti harju, vaan korkea männikköinen kallionharjanne. Alkuperäiseltä nimeltään se lienee ollut Vuorenmaa.
"Wikipedia"

International Space Station
Kansainvälinen avaruusasema eli ISS (engl. International Space Station) on Maata kiertävä pysyvästi miehitetty avaruusasema. Asema on jatkoa Yhdysvaltain Skylab- ja Neuvostoliiton Mir- ja Saljut-avaruusasemille. Avaruusasema on Kanadan, Euroopan, Japanin, Venäjän, Yhdysvaltojen sekä Brasilian avaruusjärjestöjen yhteishanke. Suomi ei osallistu avaruusaseman rahoitukseen, vaikka onkin Euroopan avaruusjärjestön jäsen. Avaruusasema kiertää Maata 355–368 kilometrin korkeudella. Asemalla on ollut vähintään kahden hengen miehistö marraskuusta 2000 lähtien. ISS-avaruusaseman käyttö päättyy tämänhetkisten suunnitelmien mukaan 2020-luvulla, jonka jälkeen se pudotetaan ilmakehän läpi Tyyneen valtamereen.
"Wikipedia"

Lisätietoja kansainvälisestä avaruusasemasta.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

99 Logged Visits

Write note 4     Archive 1     Will Attend 44     Attended 49     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.