Skip to Content

<

Volokinpolku: 100 Muusikot - Anssi Kela

A cache by Oggee, fi.c, Kaitsu_ Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/24/2013
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Volokinpolku on Volokinpolun retkeilyreittiä ja sen monipuolista luontoa esittelevä kätkösarja. Reitti muodostaa janamaisen geopolun, joka on merkattu maastoon keltaisin opastein.

Geopolun kätköjen piilotustapa vaihtelee ympäristön vaatimusten mukaan, mutta on pyritty toteuttamaan mahdollisimman yhden linjan mukaan. Jokainen kätkö on noudettavissa myös itsenäisenä kohteena. Koko geopolun pituus on noin 30 kilometriä. Etsi geopolun kätköjä luonnonrauhaa kunnioittaen!

Huom! Koska kätkö on janamudossa eikä palaa alkupisteeseen, helppo tapa kiertää polku on porukalla käyttäen kahta autoa, toinen auto jätetään polun toiseen päähän Jyrkälle ja toinen auto viedään toiseen päähän polun päässä sijaitsevalle laavulle. Polun voi suorittaa myös esimerkiksi 7km pätkissä jättämällä auto pienille metsäteille parkkiin.

HUOM! Koska Volokinpolun maasto on paikoittain hyvin vaikeakulkuista, polkua ei suositella kokemattomille luonnossaliikkujille. Polkua on vaikea ajaa maastopyörällä.

Kaikkien kätkötiedotteiden lähteenä toimii Wikipedia.


Anssi Kela: Lapsuus ja musiikkiura

Anssi Kela (s. 29. heinäkuuta 1972 Kerava) on suomalainen muusikko ja laulaja-lauluntekijä. Ennen siirtymistään soolouralle hän lauloi ja soitti bassoa Pekka ja Susi -yhtyeessä, joka voitti rockin Suomen mestaruuden vuonna 1993.

Kelan ensimmäinen soololevy, Nummela oli suuri menestys, jonka monista kappaleista tuli hittejä. Levy on Suomen historian 13. myydyin ja on viisinkertaista platinaa. Tämän jälkeen Kela on julkaissut neljä albumia, joiden singlet ovat saaneet runsaasti radiosoittoa. Toinen albumi Suuria kuvioita myi platinaa ja kolmas levy Rakkaus on murhaa saavutti kultarajan. Neljäs albumi Aukio julkaistiin 2009 ja viides, muusikon omaa nimeä kantava levy, vuonna 2013.

Lapsuus
Kela asui lapsuutensa Kauniaisissa. Ollessaan 12-vuotias hän muutti perheensä kanssa Vihdin kirkonkylälle. Hän eli pitkään Vihdin Nummelassa, mutta asuu nykyisin Helsingissä.

Anssi Kela soitti ensimmäisenä soittimenaan viulua kuusivuotiaana. Vuoden päästä soitin vaihtui selloon, jota Anssi soitti seuraavat kuusi vuotta. Sello-opinnot eivät kuitenkaan maistuneet ja kolmetoistavuotiaana Anssi vaihtoi vielä kontrabassoon. Tässä vaiheessa rockmusiikki oli kuitenkin jo vienyt nuoren muusikon ja jousisoittimet saivat jäädä.

Kelan vanhemmat soittivat kummatkin ammatikseen; isä Juha Kela soitti koskettimia suositussa Pro Fide -gospelyhtyeessä vuodesta 1974 lähtien, kunnes kuoli auto-onnettomuudessa toukokuussa 1985.

14-vuotiaana vuonna 1986 Kela perusti luokkatovereidensa kanssa yhtyeen nimeltä Yhdeksäs hetki. Myöhemmin yhtyeen rumpaliksi tuli Anssi Kelan veli Ville Kela, joka on nykyisin Anssi Kelan kiertueyhtyeen rumpali.

Musiikkiura
Anssi Kela perusti ensimmäisen yhtyeensä 14-vuotiaana, mutta on saavuttanut merkittävämmin kuuluisuutta vasta Pekka ja Susi -yhtyeen jälkeen, siirryttyään soolouralleen. Äänilevytuotannon lisäksi hän on kirjoittanut myös kolme kirjaa.

Pekan ja Suden jälkeen Anssi Kela siirtyi soolouralle. Kela osti helmikuussa 1999 akustisen kitaran ja alkoi tehdä uusia kappaleita. Samoihin aikoihin hän perehtyi Raymond Carverin runokokoelmaan Rivi riviltä, lyönti lyönniltä. Kirja vaikutti vahvasti Kelan tapaan kirjoittaa lauluja: hänen aiemmat symbolisuutta viljelevät sanoituksensa vaihtuivat arkipäivän tarinoihin. Hän nosti melodian sijasta tekstin kappaleen tärkeimmäksi osuudeksi ja muutti laulutyylinsä puhemaisemmaksi.

Huhtikuussa 1999 hän saa viiden demobiisin voimalla Pekasta ja Sudesta tutun tuottajan Asko Kallosen vakuutettua ja päätyy jälleen Sony BMG:n siipien suojaan.

Ensimmäinen varsinainen hitti oli Nummela-albumin ensimmäinen single "Mikan faijan BMW", joka julkaistiin heinäkuun lopulla 2000. Myös toinen single "Kaksi sisarta" levyn nimikkobiisi "Nummela" olivat suuria hittejä. Itse Nummela-albumi julkaistiin 2.3.2001 ja se on kaikkien aikojen 13:nneksi myydyin levy Suomessa. Sitä on myyty yli 150 000 kappaletta eli viisinkertaisesti platinaa. Albumista julkaistiin myös erikoispainos, jonka mukana on Minä ja Morrison -elokuvan soundtrackilta löytyvä singlekappale "Milla".

Kaksi vuotta esikoisalbumin jälkeen julkaistiin Kelan toinen sooloalbumi Suuria kuvioita, jolla on mukana muun muassa radiossa paljon soinut "1972". Kolmas sooloalbumi Rakkaus on murhaa julkaistiin vuonna 2005. Kultaa myyneeltä levyltä julkaistiin neljä singleä, joista eniten soi kesän 2005 hitti "Karhusaari". Elokuussa 2008 ilmestyi Kelan esikoisromaani Kesä Kalevi Sorsan kanssa, jota on myyty yli 4 000 kappaletta. Anssi Kela on myös mukana 2008 julkaistulla levyllä Melkein vieraissa - Nimemme on Dingo, jossa on hänen versionsa kappaleesta "Kunnian kentät". Kela aloitti syksyllä 2008 neljännen sooloalbuminsa äänitykset. Kesäkuussa 2009 saatiin esimakua "Aamu" -singlen muodossa. Singleä seurasi syyskuussa 2009 julkaistu Aukio-albumi. 24. maaliskuuta 2010 julkaistiin Kelan ensimmäinen kokoelmalevy. Singlet 2000–2010 sisältää kaikki singlet "Mikan faijan BMW":stä "Kaivokseen". Levyllä on myös mukana kaksi uutta kappaletta: "Vanha biisi" ja "Nolla". Kokoelman toisella CD:llä on helmikuun 2010 alussa Viking Isabellalla äänitetty livelevy Elossa ruotsinlaivalla.

Levy-yhtiön vaihdos uran aallonpohjassa
Anssi Kelan Nummela-albumin jälkeiset julkaisut menestyivät toinen toistaan huonommin ja mm. Aukio levy floppasi melko pahasti. Sony BMG:n yritys paikata tilannetta julkaisemalla kokoelmalevyä ei auttanut tilannetta, jonka seurauksena artisti päätti katkaista levytyssopimuksensa.

Anssin fanikunta ei kuitenkaan ollut hylännyt häntä: Irtauduttuaan vanhasta levy-yhtiöstään 2010-2011 Anssi Kelasta tulikin sosiaalisten verkostojensa tukemana varsinainen netti-ilmiö. Blogipostauksia ja videoita jaettiin tuhansia kertoja. Eritoten hänen kampanjointinsa Pekka Haaviston puolesta presidentinvaaleissa, sekä eturauhassyöpäkampanja Movember, jossa hän kasvatti viiksiään kilpaa Tommy Lindgrenin kanssa tulivat huomatuiksi uutisia myöten. Myös uusia biisejä alkoi syntyä.

Vuoden 2012 alkupuolella Anssi Kela solmi levytyssopimuksen Live Nationin kanssa ja aloitti uuden albumin äänitykset kotistudiossaan kesällä 2012, jonka seurauksena Kela julkaisi uuden albumin Anssi Kela maaliskuun 22. päivä 2013.

Levyn ensimmäinen single, "Levoton tyttö", julkaistiin helmikuussa 2013 ja siitä tuli vain muutamassa viikossa yksi Anssi Kelan uran suurimmista hiteistä. Se oli keväällä 2013 radioiden soitetuin kappale, minkä lisäksi myös video keräsi YouTubessa lyhyessä ajassa satoja tuhansia katseluita. Levyn toisena singlenä julkaistiin kappale "Miten sydämet toimii".

HUOM! Ota mukaan kierrokselle lyijykynä ja teroitin. Älä käytä loggaamiseen tarroja, leimoja tai irtonaisia lappuja.

Jos kierrätte reittiä isommalla porukalla, voitte käyttää lyhennettä nimimerkeistänne säästääksenne tilaa lokikirjassa. Muista kirjoittaa nettiloggaukseen keitä nimimerkkinne taakse kätkeytyy.

Shortly in English:
Volokinpolku is a geohiking trail that takes you in to Volokinpolku hiking trail. This trail is clearly pointed out by yellow markings along the route.

The caches in trail are hidden according to the hiding place, but all caches are easily found.

Every cache is find-able on its own, so you don't have to go through the whole trail if you don't want to. If you decide to hike the whole Geotrail the hiking distance will be approx. 30 km
Please take consideration of Geo trails' nature, do not disturb animals or damage the flora searching any caches. Respect the nature!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

193 Logged Visits

Found it 192     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.