Skip to Content

This cache has been archived.

M&JP: Kätkön kiinnityskohde on "mystisesti" vaihdettu uuteen, ja vaihdoksen myötä itse purkkikin on näin ollen matkannut muille maille.
Aulis siirtyy siis virallisesti muistojen hautausmaalle, kiitos kaikille kävijöille!

More
<

A - Auliksen Olympialaiset - Jämsän aakkoskätköt

A cache by M&JP Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/02/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkö aloittaa Jämsän aakkoskätköt- sarjan, ja on tehty edesmenneen Aulis Sihvon muistoa kunnioittaen.


Aulis Sihvo teki leipätyönsä Yhtyneiden Paperitehtaiden liikunnanohjaajana ja tehdasvartijana, mutta laajemmin hänet tunnettiin urheiluaktiivina Kaipolan Vireen riveissä ja etenkin lasten liikuttajana.

Sihvo tuli erityisesti tutuksi Jämsänjokilaaksossa perustamastaan lasten urheilutapahtumasta Auliksen Olympialaisista, joita on kesäisin pidetty jo 45 kertaa, ja talvikisojakin on järjestetty jo 33.

Olympialaisten tunnettu tavaramerkki on Auliksen keksimä ja itse valmistama katajainen mitali, jollaisen saa jokainen osallistuja. Nimikko-olympialaisissaan Aulis ehti pujottaa omatekoisen katajamitalin jopa kymmeniä tuhansia kertoja jämsäläislasten kaulaan.

Auliksen ansiot liikunnan saralla ovat vaikuttavat, ja hän saikin työstään monenlaista tunnustusta. Muun muassa Suomen Urheiluliitto huomasi Auliksen olympialaisten tapahtuma-arvon, ja se palkitsikin tämän Vuoden nuorisotapahtumana vuonna 1999. Järjestyksessään 21. Jämsän Äijäksi Aulis valittiin vuonna 1993, ja liikuntaneuvoksen arvonimen hän sai vuonna 2005 tasavallan presidentin myöntämänä. Vuonna 2012 Aulis palkittiin Jämsä-mitalilla mittavan elämäntyönsä kunniaksi.

Vapaa-ajallaan Aulis toimi vetäjänä laturetkillä ja lapinmatkoilla urheiluseuratyössä vaikuttamisen lisäksi, ja eläkevuosinaan hän touhusi aktiivina kotikylällään Jämsän Pietilässä ollen yksi ahkerimmista puuhamiehistä, kun Sähkökoskelle rakennettiin uimala ja saunarakennus.

Aulis oli eläessään vankka liikunnan ja nuorisotyön puolestapuhuja, ja hän jaksoi kantaa huolta lasten liikunnasta sekä kannustaa heitä urheilemaan kesä- ja talvilajeja. Aulis Sihvo nukkui pois kotonaan vuoden 2013 vappuaattona 82-vuotiaana.

Tiettävästi Auliksen poismenosta huolimatta Kaipolan Vire aikoo jatkossakin järjestää Auliksen olympialaisia, seuraavat kisat on tarkoitus pitää elokuussa 2013 Paunun urheilukentällä Jämsässä.

Tapahtuma sai kuitenkin alkunsa Kaipolassa, jonka urheilukentällä olympialaisia monesti kisailtiin. Tästä johtuen Auliksen muistokätkö on päätetty sijoittaa Kaipolan urheilukentän läheisyyteen.

Itse purkki on helposti löydettävissä harjaantuneille silmille, ja sen avaaminen onnistuu ilman työkaluja. Muista tuoda oma kynä!

Liikunnallista haastetta hakeville suosittelemme lämpimästi Pitkäjärven lenkkiä kesällä juosten ja talvella hiihtäen!

HUOM! Varmista, että painat purkin kannen tiukasti kiinni!Jämsän aakkoskätkösarjan säännöt:

1. Sarjan kätköt sijaitsevat Jämsän kaupungin rajojen sisäpuolella

2. Kätköt tehdään aakkosjärjestyksessä

3. Kätköt esittelevät jonkin paikan, yrityksen, yhdistyksen, tapahtuman tai henkilön, joka alkaa vuorossa olevalla aakkosella

4. Aakkoskätköjen tulisi mieluiten olla suhteellisen helppoja tradikätköjä, mutta multit ja mysteerit eivät ole poissuljettuja, kunhan vaikeusaste säilyy kohtuullisena

5. Toivottavana on, että kätkön FTF-löytäjä tekee noin muutaman viikon sisällä loggauksestaan uuden kätkön, joka alkaa aakkosten seuraavalla kirjaimella. Mikäli näin ei pystytä jostain syystä toimimaan, tulee pyytää jonkun toisen kätköilijän apua kätkön valmistamiseen, jotta sarja ei katkeaisi

6. Kätköjen nimet ovat muotoa ”A - Auliksen olympialaiset - Jämsän aakkoskätköt”

7. Sarjaa voidaan haluttaessa jatkaa numeraalisesti 0-9:ään

8. Nämä säännöt pitää liittää kaikkiin Jämsän aakkoskätköihinAdditional Hints (No hints available.) 

Find...

256 Logged Visits

Found it 233     Didn't find it 6     Write note 4     Archive 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 3     Owner Maintenance 2     Post Reviewer Note 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.