Skip to content

minnewaterpark Traditional Geocache

This cache has been archived.

Geo-Gravity: Gezien er geen response is op mijn vorige log waar ik de co vroeg om deze geocache na te zien, kan ik niet anders dan deze geocache archiveren.

Als u mij omtrent deze situatie wil mailen dan kan dit via geo.0.gravity@gmail.com (vermeld dan steeds de GCnr en de naam van de cache)

met vriendelijke groeten

Geo Gravity
Volunteer reviewer voor Vlaanderen

More
Hidden : 7/4/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Het Minnewaterpark is een park in het zuiden van het centrum van de stad Brugge. Vele eeuwen lang waren de gronden van het Minnewaterpark in gebruik als blekerijweide. De oudste vermelding hieromtrent dateert van 1580. Tot het begin van de 20ste eeuw was heel dit gebied nog als blekerij in gebruik. Daarna werd het versnipperd en kwam het in bezit van verschillende eigenaars. Op een deel ervan liet Ludovic Fraeys de Veubeke een kasteel in neogotische stijl, ’t Fraeyhuis, bouwen en een tuin aanleggen. Het kasteel werd in 1969 gesloopt. De portierswoning en een deel van de leilinden in de tuin bleven bewaard. Deze sloping paste in de verkavelingsmentaliteit van de jaren zestig. In het Bijzonder Plan van Aanleg "Minnewater" werd voor dit gebied immers een zone van losse residentiële bebouwing voorzien. In het begin van de jaren zeventig stelde de gemeenteraad zich echter de vraag of de inplanting van een villawijk nog langer gerechtvaardigd was en er integendeel niet eerder de voorkeur gegeven moest worden aan de aanleg van een openbaar park. Bij akte van 9 augustus 1974 werd de stad eigenaar van het 1,55 ha grote terrein. Bij het ontwerp van het park werden twee doelstellingen nagestreefd: enerzijds het afronden van de toeristische wandelas in de buurt van het Minnewater en anderzijds het creëren van een groenzone met verschillende passieve recreatieve functies. Gebruik makend van de waardevolle restanten van de tuinaanleg van het Fraeyhuis, werd de basisstructuur van het nieuwe park uitgetekend. De aanleg startte in 1977 en de openstelling volgde in 1979. Kort daarop werd het park nog met een halve hectare uitgebreid door de aankoop van twee aanpalende eigendommen. Dankzij de titel "Brugge 2002, Culturele hoofdstad van Europa" kon het aanpalende deel van het kanaaleiland, het Bargeplein, ingericht worden als een aantrekkelijke onthaalruimte voor de vele toeristen die Brugge met de bus bezoeken. Via de opvallende brugconstructies komen ze nu vlot het Minnewaterpark binnen om hun toeristische ontdekkingstocht te beginnen.

Additional Hints (No hints available.)