Skip to Content

<

Wheelchair caching - Level#5T1

A cache by vigi79 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/14/2014
Difficulty:
5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: not chosen (not chosen)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pyörätuolista poimittava mysteerikätkö hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kätkön esiin saaminen edellyttää kykyä käyttää ruuvimeisseliä tai jotain muuta työkalua.

Wheelchair Caching # Level#5T1

Kätkön ajatuksena on parantaa mahdollisuuksia elämykselliseen kätköilyyn myös pyörätuolilla liikkuville harrastajille.
Kätkön tekohetkellä Jyväskylän alueella 10km säteellä on 17 pyörätuolikelpoiseksi merkittyä kätköä ja tällä kätköllä jatkuu " Wheelchair caching #" sarja.

"WIN A SAFARI TO KENYA" otsikoi your computer numerossa 46 vuonna 1985. Tuolloin en tiennyt vielä oikein mistään asiasta yhtään mitään. Vain sen etten haluaisi mitään matkaa mihinkään Kenyaan. Minulle riitti avaraluonto ykköseltä ja ainut yhteys maailmalle oli lankapuhelin. Ei ollut huolta tietokoneista eikä mistään muustakaan. Bill Gates ja Steve jobs olivat päässeet juuri ulos autotallista. Minulla ei olut hajuakaan ketä nämä ihmiset olivat tai missä he asuivat. -eikä se silloin olisi voinut juuri vähempää kiinnostaakaan. Haaveilin tuolloin lähinnä omasta radiosta ja puumajasta. Tutkimusretkilläni saatoin löytää joskus jotain jännääkin. Yksi tälläisista löydöistä on askarruttanut minua vielä vuosienkin jälkeen. Isoon kuuseen oli takertunut jokin valkoinen rasia, josta roikkui jotain riekaleita. Kiipesin heti puuhun ja hain rasian alas. Rasiassa oli hassunnäköinen kiiltävä umpeen tinattu laatikko ja laatikon kyljessä oli paljon erilaisia merkkejä. Näytin rasiaa kaikille tutuilleni ja lähes kaikki kertoivat sen olevan säähavaintopallon perässä roikkuva lähetin. Joskaan kukaan ei oikein kyennyt kertomaan merkkien tarkoitusta. Naapurin vanha mies, sodassa kahdesti itänaapurin haavoittama ja siitä hengissä selvinnyt kertoi ettei sinun poika ole syytä jahdata noiden merkkien kirjoittajaa yhtään sen enempää. "vaikeuksia tuo sinulle tietää" "vain vaikeuksia" tuon jälkeen mies kääntyi pois ja käski minun poistua. Tietäisin kuulemma mistä löydän ulos ja takaisin ei olisi suotavaa enää tulla. Pian tuon jälkeen mies muutti pois. Vuodet kuluivat ja laite kaikkine merkkeineen pysyi hallussani.

Myöhemmin työni ajoi kohti tietokoneiden alun kultakautta ja erilaisten koodien maailmaa. Kaivoin koodin esiin ja aloin tutkia sitä. koetin ajaa sitä suoraan konekoodina ilman tulosta ja tehdä ties mitä muuta temppua, muunnosta ja kikkaa. Kaikki yhtä turhia.

Sattuma rullasi eteeni lähes kirjaimellisesti tavatessani tutun vanhan naapurin miehen. Mies tuli ja kysyi surullisen näköisenä, että etkö sinä lapsi rakas voinut antaa sen koodin olla. -Sinä et tiedä mitä olet aloittanut. Jos kykenisin vielä kävelemään.. .. , ne veivät minulta jalat. Tiedän mitä ne sinun löytämät merkit tarkoittavat. Annan toisen merkkijonon ja sieltä löydät vastaukset ja tiedot. Et sinä poika mitään konetta alkuun tarvitse. Ei meillä ollut siellä aikanaan mitään konetta, vaikka naapurilla oli. Luuletko tosiaan kaiken tuon tekniikan ilmestyneen tyhjästä? siihen on syynsä miksi koodisi ei toimi koneessa tai et saa sitä käännettyä. Tuo koodi on alku ja loppu. Minä tiedän, koska olen tässä tuolissa. Eikä tämä ole loppu. Tämä on vasta alku seikkailulle, epätoivolle, löytämiselle ja ilolle. Koskaan et voi tietää mitä seuraavan mutkan takaa tulee vastaan.. -Vanha mies lähti pois pyörätuolillaan samalla makeasti nauraen.

Myöhemmin kuvittelin tuntevani kuinka minua seurattaisiin. Ohjelmakoodini käyttäytyivät joskus hyvin odottamattomilla tavoilla ja korjaantuivat kuin itsestään. Yritin joskus kirjoittaa ohjelmasta 1/3 väärin ja se toimi silti. En ymmärtänyt. Vuodet kuluvat, niinkuin minäkin. 2010 jäin rattijuopon ajaman auton alle suojatiellä ja menetin jalkani. Se suojatie oli minun kallioni.

Muutan nyt pois täältä ja ymmärrän ensikertaa mitä tuo vanha mies minulle kertoi. poika, jos koskaan joudut kalliolle, niin pidä huoli siitä että tiedät missä jalkasi ovat. Saatat elää pidempään onnellisena.

- Ei, en minä suinkaan ole onneton vaikka fyysisesti olenkin vangittu tähän tuoliin. Vanha mies oli kertonut minulle joskus tarinan siitä kuinka oli joutunut pyörätuoliin: Nuorena sodassa ollessaan mies oli tuhonnut itänaapurin tankin panssarinyrkillä niin läheltä, että sirpaleet olivat vieneet tuolloin nuorelta mieheltä jalat. Rullaan itse auringonlaskuun iloisempana kuin ennen. Nyt tiedän merkkien tarkoituksen. Nuo merkit vievät sinut matkalle. Matka ei välttämättä pääty tähän. Auringonlaskun jälkeen saattaa matkasi jatkua vielä hetken.

Jos mielit seikkailuun, niin sinun tulee selvittää merkkien tarkoitus.  Tämä matka ei sovi kaikille. ZZZZ AACE ESGY KINB PYSS VCXA ABCG EUHI KMNC QDSU VDXG ACCN EVHJ KONF QGSW VEXP ADCO EWHL KQNH QKSX VGWS AECP EYHN KRNL QLSY VIWU AFCS FAHO KSNN QQTA VKWY AGCU FGIA KUNP QRTG VMYA AICV FJIC KYNR QSTI VNYB AJCW FKID LANT QTTM VOYC AMCY FOIF LBNU QUTP XXXX VPYD APDA FQIG LLNV QVTQ VQYE AQDC FSIH LMNW QWTU VRYF ASDD FYIJ LNOB RITY VTYG ATDE GAIN LOOG RKUA VXYI AUDG GBIO LQOI RMUC WAYJ AVDI GCIQ LTOM RNUD WCYM AWDJ GDIS LWOO RPUE WDYO AXDK GEIV MBOQ RQUG WEYR AYDS GFIX ZXXZ MCOT RUUL WGYT BADU GGIY MDOW SAUM WIYV BIDV GIJB MEPA SBUN WJYY BKDV GKJD MFPD SCUP WLBL DYGM JEMG PESD UQWM BMEA GOJF YXYY MHPM SEUR WNJI BOEC GQJL MIPN SFUS WPBP EDGS JMMJ PPSG UTWQ BSEE GTJP MKPQ SIUU WRBY EGGU JSMQ PTSL UVWT CAEJ GWJW JXMV PUSM UWWX CCEM CDEN GVKA MYPV SPUY GWKB PXSQ VAGX KEMI KGBA KHUL ZZZZ HJHN

TiA2MrAgMTMuNDQxIEUgMDI1sCA0Mi43NDA=

Additional Hints (Decrypt)

[Merkistössä vaihdettu ( LSOM ---> LTOM ) helpottamaan tulevia ratkaisuja. ]

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

90 Logged Visits

Found it 82     Didn't find it 3     Write note 4     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.