Skip to content

WIJ(ca)CHEN: Vorkje prikken ? Traditional Cache

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

More
Hidden : 9/18/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:



WIJ(ca)CHEN is een groep enthousiaste cachers uit Wijchen en omgeving die het initiatief hebben genomen om samen in de gemeente Wijchen een aantal tradi’s, mystery's en multi caches te plaatsen.
In enkele caches is een aanwijzing te vinden om de locatie te kunnen bepalen van de bonuscache van deze serie.

Andere caches in deze serie zijn:

WIJ(ca)CHEN: Volkstuin
WIJ(ca)CHEN: Muziekdorp
WIJ(ca)CHEN: De goudkever
WIJ(ca)CHEN: Struinen door Woezik
WIJ(ca)CHEN: De kantjes ervan af lopen
WIJ(ca)CHEN: DE BONUS


Vergeet niet om de aanwijzing voor de bonuscache te noteren als je een cache uit deze serie hebt bezocht.





De Leurse hof was oorspronkelijk een boerderij behorend tot het landgoed van familie Van Verschuer en is gebouwd rond 1840. Het pand heeft een rijke historie en heeft door de jaren heen vele bezoekers aangetrokken. Oorspronkelijk had uitsluitend het voorhuis van de boerderij de functie van café-biljart. Pas veel later (rond 1920) is de bovenverdieping gebouwd en heeft het pand dienst gedaan als leerlooierij, naast de functie van boerderij met koeien. Destijds werd deze locatie tevens ANWB-punt voor de fietspomp, aangeboden door de Graaf van Limburg-Stierum. Er staat nog steeds een mooi oud ANWB bord aan de voorzijde van het pand, waarlangs de ‘doorgaande’ weg naar Wijchen liep. ‘Nevens den grooten weg naar Wijchen ligt aan de eene zijde, achter den heuvel, de plaats waar vroeger “de Hof te Leur” werd gevonden’ , aldus oude geschriften. Tijdens operatie ‘Market Garden’ in 1944 was de Heerlijkheid van Leur een rustplaats voor de geallieerden. Een gedenkplaat in het restaurant herinnert nog steeds aan deze periode. De Leurse Hof had ook een speciale functie tijdens de kermis: Aan de overkant van het pand moest een danstent de kermisvreugde mede verhogen en zo een aantrekkingskracht uitoefenen op de buurtdorpen. De laatste kermis in Leur dateert al weer van 1948.

Additional Hints (No hints available.)