Skip to content

Het Heidekamppark –van gipsdepot naar natuur- Traditional Cache

This cache has been archived.

Mangoman1966: Ik als Co heb deze cache met bijzonder veel plezier in de running gehad. Het verhaal erachter maakte veel los. Ik heb heel veel feedback gekregen en goede info. Dat is wat voor mij het leggen van caches zo leuk maakt. Deze gaat nu de archieven in, omdat ik werk aan een aantal nieuwe caches die de komende twee weken her en der weer op zullen duiken. Ik hoop dat jullie allemaal even plezier aan deze cache hebben beleefd als ikzelf.

Dank aan alle loggers

Mangoman 1966
A Mango A Day keeps the Doctor Away

More
Hidden : 12/11/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Een traditionele nano cache op een tot voor  kort letterlijk onbekend terrein.

Bepaal liefst van tevoren je aanrijroute mbv bijvoorbeeld Google Maps of Garmin Base Camp

Een tool passend voor de stash size is wellicht nodig .


      

De overdracht van de voormalige Gipsdeponie van DSM aan Bodemzorg Limburg is sinds 19 0ktober 2012 een feit. De gemeente Stein neemt het terreinbeheer voor haar rekening en heeft over gebruik nu ook afspraken vastgelegd met Bodemzorg Limburg. De gemeente Stein gaat de voormalige Gipsdeponie inrichten als uitloopgebied voor de inwoners van Stein.Het gebied is door DSM/Chemelot  volgens een beplantingsplan aangeplant.

Nu , sinds heel kort is het gebied , open voor het publiek. Er is al iets van aanplant, en er zijn de contouren van paden.  De meest ideale plek voor een geocache. Een plek die tot voor kort een echte witte plek was op de kaart van Limburg.

De gemeente Stein heeft  in December 2007 het besluit genomen samen met Stichting Landschapspark De Graven Westelijke Mijnstreek een plan te maken om een parkachtig landschap te ontwikkelen tussen de wijk Kerensheide aan de zuidzijde, de kern Urmond aan de noordkant en het industrieterrein aan de oostelijke zijde. Het nieuwe park ligt pal naast de A2 tussen de afslag Urmond en het verkeersplein Kerensheide. Het gebied gaat de gemeente inrichten als wandel- en recreatiegebied. Vanuit het Regiofonds Westelijke Mijnstreek is een behoorlijk bedrag toegezegd als investering in dit gebied. Stein investeert € 300.000,- in het project dat totaal € 780.000,- kost. Het gebied is vanaf November 2013 openstelt, trappen en toegangspoorten gaat men nog aanleggen die een rondgang in dit gebied voor bezoekers mogelijk maken. Met het IVN is gesproken over de inrichting van een wandel- leerpad –het zogenaamde klimaatpad- in het gebied. Verder is er gesproken met een groep enthousiaste bikers die binnen het gebied hun sport willen beoefenen en in dat kader is ook gesproken met het Huis van de Sport.
http://www.blm-wessem.nl/image.aspx?id=23606a3d-8082-4ffa-b5f0-d89b52ff260e De eerder opgestelde visie op dit gebied is in opdracht van de gemeente Stein door de landschapsarchitect Caspar Slijpen nogmaals bekeken en waar nodig aangepast. Het gaat dan vooral om het aanhaken bij de ontwikkelingen van de Chemelot campus en het Steinerbos. Beide zijn betrokken bij de visie. De visie houdt ook rekening met de waardevolle, al aanwezige elementen in het gebied zoals  onder andere  de wal, de veedrift en de archeologische vindplaats naast de A2.

 

De geschiedenis van het terrein gaat terug naar 1949, toen ontgronding heeft plaatsgevonden en het als stortplaats voor verschillende materialen in gebruik is genomen. Vanaf 1964 is een terreingedeelte van circa 22 hectare in gebruik genomen als stortplaats voor gips afkomstig van DSM. In 1995 is de gemeente Stein met DSM een samenwerkingsovereenkomst aangegaan over het project Grand Design. Dit project had als meervoudige doelstelling een verbetering van de exploitatie van de havens in Stein en een oplossing voor diverse stortlocaties. Voor degipsdeponie wordt een verantwoorde sanering voorzien, zodat een voor het publiek toegankelijk gebied ontstaat. De komende tijd zal het nieuwe Heidekamppark nog sterk doorontwikkelen tot een natuurlijke buffer tussen Stein en Urmons. Volgens planning zullen er waterpartijen in komen, en zal er bos worden aangeplant. Het zal dienen als een openbare recreatievoorziening voor de inwoners van de gemeenten Stein.

De Geocachecommunity zou de geocachecommunity niet zijn als wij van deze recreatiemogelijkheid niet meteen gebruik gaan maken !

Als je de voormalige witte vlek op de kaart van Urmond hebt bezocht en de cache hebt gelogd, mag je onderstaande banner in de profiel voegen

Additional Hints (No hints available.)