Skip to content

La Plaça del Foc Traditional Cache

This cache has been archived.

Alaguait: Gràcies per la seva contribució al Geocaching.

Alaguait
Revisor Voluntari de Geocaching

More
Hidden : 1/15/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

El nostre primer cache, que esperem que sigui un de molts de la serie El Foc, per celebrar els 20 anys de Diables Els Encendraires, de Les Franqueses. Esperem que gaudiu, vigileu amb els geomuggles.

Nuestro primer cache, que esperamos que sea uno de muchos de la serie El Fuego, para celebrar los 20 años de los Diablos Els Encendraires, de Les Franqueses. Esperamos que disfrutéis, vigilar con los geomuggels.


                                                                            

Ajuntament de Les Franqueses del Vallès i Antigues Escoles

Edifici aïllat de grans proposicions, á la fita arquitectònica més singular de la població, situat a l’antiga carretera de Ribes. Va ser construït sota el patrocini de l’americano Joan Sanpera i Torras, l’any 1913, igual que l’antic escorxador municipal. Ambdós, Ajuntament i escorxador, va ser encarregats a l’arquitecte Albert Joan i Torner, i una vegada construïts van ser cedits a la població per ús públic.

L’actual Ajuntament és l’obra més singular d’aquest arquitecte. Format per un conjunt complex d’edificacions, consta d’un cos central més alt, destinat a funcions d’Ajuntament, amb planta baixa i dues plantes pis, i l’esvelta torre del rellotge coronant-lo, a manera de campanar. D’aquest cos principal, que es situa més avançat que les edificacions laterals, cal destacar-ne l’ornamentació de la façana: les llindes de les finestres, el balcó corregut amb reixa de ferro treballada a la planta pis i les tres finestres de triple buit i arc escarser de la segona planta. Per sobre d’aquestes es troba un esgrafiat de motius geomètrics florals que incorpora l’escut de la població. Per sobre, amb aplicació de ceràmica, s’escriu el nom de “Las Franquesas”. La base de la torre incorpora el rellotge circular i per sobre s’aixeca la coberta amb teula vidrada formant dibuixos geomètrics acolorits. Finalment el parallamps i les campanes, realitzades en forja ricament treballada.

Aquest cos principal adquireix importància respecte als dos cossos laterals destinats a escoles, un de nois i l’altre de noies, tal com recullen els esgrafiats de les façanes. Són aquest cossos d’un sol pis, amb façanes plenes i asimètriques, coronades per un frontó de perfil trencat i sinuós amb aplicacions de ceràmica verda vidrada. A banda i banda de cada un se situa un habitatge per a mestres, de planta baixa i pis, amb coberta de teula vidrada formant greca. La projecció interior d’aquest cossos laterals permet limitar la formació de tres patis: un obert a ponent, que correspon a l’edifici principal, i dos a llevant, tancats per mur i reixa de ferro, que eren els antics patis de les escoles.

El conjunt és una destacable obra modernista dins el conjunt d’arquitectura vallesana. Avui, tots els edificis estan destinats a oficines i serveis municipals.

Un cop a l’any per Festa Major de Corrò d’Avall, l’edifici es cremat pels Diables Els Encendraires, els quals organitzen “La Cremada”, un dels actes més rellevant de la Festa Major, que cada any rep més participació. Fotografia de "La Cremada" realitzada per Marta Riera.

 

Ayuntamiento de Les Franqueses del Vallés y Antiguas Escuelas

Edificio aislado de grandes proposiciones, á la hito arquitectónico más singular de la población, situado en la antigua carretera de Ribes. Fue construido bajo el patrocinio del americano Juan Sanpera y Torras, 1913, igual que el antiguo matadero municipal. Ambos, Ayuntamiento y matadero, fue encargado al arquitecto Albert Juan Torner, y una vez construidos fueron cedidos a la población para uso público.

El actual Ayuntamiento es la obra más singular de este arquitecto. Formado por un conjunto complejo de edificaciones, consta de un cuerpo central más alto, destinado a funciones de Ayuntamiento, con planta baja y dos plantas piso, y la esbelta torre del reloj coronándolo, a modo de campanario. De este cuerpo principal, que se sitúa más avanzado que las edificaciones laterales, cabe destacar la ornamentación de la fachada: los dinteles de las ventanas, el balcón corrido con reja de hierro trabajada en la planta piso y las tres ventanas de triple vacío y arco escarzano de la segunda planta. Por encima de estas se encuentra un esgrafiado de motivos geométricos florales que incorpora el escudo de la población. Por encima, con aplicación de cerámica, se escribe el nombre de: Las Franquesas. La base de la torre incorpora el reloj circular y por encima se levanta la cubierta con teja vidriada formando dibujos geométricos coloreados. Finalmente el pararrayos y las campanas, realizadas en forja ricamente trabajadas.  

Este cuerpo principal adquiere importancia respecto a los dos cuerpos laterales destinados a escuelas, un de chicos y otro de chicas, tal como recogen los esgrafiados de las fachadas. Son estos cuerpos de un solo piso, con fachadas llenas y asimétricas, coronadas por un frontón de perfil quebrado y sinuoso con aplicaciones de cerámica verde vidriada. A ambos lados de cada uno se sitúa una vivienda para maestros, de planta baja y piso, con cubierta de teja vidriada formando greca. La proyección interior de estos cuerpos laterales permite limitar la formación de tres patios: uno abierto a poniente, que corresponde al edificio principal, y dos a levante, cerrados por muro y reja de hierro, que eran los antiguos patios de las escuelas.

El conjunto es una destacable obra modernista dentro del conjunto de arquitectura vallesana. Hoy, todos los edificios están destinados a oficinas y servicios municipales.

Una vez al año para Fiesta Mayor de Corró d'Avall, el edificio es quemado por Diables Els Encendraires, los cuales organizan "La Cremada", uno de los actos más relevante de la Fiesta Mayor, que cada año recibe más visitas. Fotografía de “La Cremada” realizada por Marta Riera.

Additional Hints (Decrypt)

Svdhrh yn zà n y’rftyéfvn qr Fnagn Pbybzn qr Znengn / Zrgre yn znab ra yn vtyrfvn qr Fnagn Zneín qr Zngnen

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)