Skip to Content

<

KPS

A cache by JaskaTee ja satuli59 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/03/2014
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tradikätkö Kailossa. Purkki on 200ml kokoinen ja tietty hiukan camottu.. Kesällä purkin etsintä kannattaa suorittaa aikaisin aamulla tai illalla myöhään.

Traditional cache on the island Kailo. A small container with some camouflage. In the summer time you should search for this early in the morning, or late in the evening.

Kailo: Kailo on Naantalissa sijaitseva pieni saari, jossa sijaitsee Muumimaailma ja sen yhteydessä Emma-teatteri. Kailon omistaa Naantalin kaupunki, ja pääosin se on vuokrattu elämyspyuisto Muumimaailma Oy.lle. Saareen johtaa 250-metrinen ponttonisilta Naantalin vanhastakaupungista. Suomen tasavallan presidentin kesäasunto Kultaranta sijaitsee 500 metriä Kailosta lounaaseen. Maantiede: Kailo on Naantalin kaupungin ulkouilusaari, ja noin kolmannes sen pinta-alasta on vapaasti käytettävissä. Saaressa on muun muassa uimaranta, yleisösauna, grillauspaikka, kaksi tenniskenttää sekä lentopallokenttä. Talvisin vapaa liikuminen on sallittua myös Muumimaailman alueella. Kailoa reunustaa sen eteläreunassa kalliojyrkänne, minkä lisäksi keskiosassa on erillinen kallioalue. Pohjoisessa taas on kallioinen niemi, joka on kaupungin hallinnassa. Saaren metsät ovat keskeisiltä osin kalliomännikköä ja katajikkoa, mutta pohjoisosassa on lisäksi kangasmetsää. Rannoilla on rantajyrkänteiden lisäksi sileitä rantakallioita, hiekkaisia uimarantoja ja ruovikoita. Historia: Kailon saari on ollut 1400-luvulta lähtien Naantalin seurakunnan ja sen edeltäjien omistuksessa. Saaren lähistöltä pyydettiin kalaa, ja sen kirsikkametsät tunnettiin laajalti Naantalissa. Kailossa on asunut muun muassa useita pappilan torppareita, joista viimeinen muutti saarelta pois vuonna 1932. Seurakunta otti tämän jälkeen saaren omaan käyttöönsä, ja Kailossa pidettiin 1960-luvulta lähtien rippileirejä. Torppareiden viljelemät pellot muuttuivat vähitellen niityiksi. Vuonna 1977 tehtiin vaihtokauppa, jossa kaupunki sai saaren itselleen seurakunnalta. Kaupunki alkoi kehittää saarta virkistysalueeksi ja rakennutti sinne saunarakennuksen, uimarannan, kesäteatterin ja tenniskentän. Samalla sinne rakennettiin kiinteä liikenneyhteys ponttonisillan muodossa. Muumimaailma alkoi toimia saarella vuonna 1993, minkä jälkeen sinne on rakennettu lukuisia rakennuksia. Vuonna 2000 aiempi puinen ponttonisilta korvattiin nykyisellä betonisella, koska olemassa oleva silta osoittautui liian ahtaaksi huoltoliikenteelle. Lähde: Wikipedia

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

1,259 Logged Visits

Found it 1,170     Didn't find it 56     Write note 9     Temporarily Disable Listing 4     Enable Listing 4     Publish Listing 1     Needs Maintenance 5     Owner Maintenance 9     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 21 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.