Skip to Content

<

Åbo-Helsingfors: Lohja Alphabet-Å

A cache by Mälsäyttäjät Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/27/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätköpaikalta voit nähdä jotain kätkön nimeen liittyvää.

 


Valtatie 1 kulkee seuraavien kuntien kautta: HelsinkiEspooKauniainenEspoo (uudelleen)–KirkkonummiVihtiLohjaSaloPaimioKaarinaTurku

Tien historiaa Lohjan osalta:

 Moottoritietä jatkettiin Lohjanharjulle 1970-luvulle mennessä kolmessa osassa: Ensin vuonna 1967 rakennettiin 14 kilometrin osuus Veikkolaan, sitten neljän kilometrin osuus Veikkolan ohi ja tämän jälkeen Nummenkylään loppuosuus, joka valmistui 1971. Viimeiseen urakkaan kuuluivat myös Porintien alkuosuus Palojärven liittymästä ja Lohjan suuntaan erkaneva muutaman kilometrin moottoriliikennetieosuus.

Lohjanharjun ja Muurlan välisen moottoritieosuuden rakentaminen aloitettiin tammikuussa 2004. Sen ensimmäinen, 12 kilometriä pitkä osuus Lohjanharjulta Lohjalle avattiin liikenteelle 15. joulukuuta 2005.

Alun perin uusi tie oli tarkoitus avata kokonaisuudessaan liikenteelle 15. marraskuuta 2008. Tunneliturvallisuusjärjestelmien testauksen vuoksi Lohjan ja Lahnajärven välisen osuuden käyttöönotto viivästyi yli kaksi kuukautta. Ensimmäisenä otettiin käyttöön osuus Lahnajärveltä Muurlaan 19. marraskuuta 2008. Lopulta 28. tammikuuta 2009 valmistui myös Lohjan ja Muurlan välinen moottoritieosuus.

Uuteen osuuteen sisältyi kahdeksan eritasoliittymää ja seitsemän tunnelia, joiden yhteispituus on 5,1 kilometriä. Tunneleista pisin, Karnaisten tunneli, on 2,3 kilometriä pitkä ja Suomen pisin maantietunneli. Koko Lohjanharju–Muurla-tien kustannusarvio oli 335 miljoonaa euroa, mikä sisälsi myös valtatiehen 25 kuuluvan Lohjan läntisen sisääntulotien. Tietä on rakennettu niin sanotullaelinkaarimallilla, jossa Tieyhtiö Ykköstie Oy rakensi tien ja myös vastaa tien kunnossapidosta vuoteen 2029 asti. Tien käyttöönoton yhteydessä myös osa vuonna 2005 valmistuneesta moottoritieosuudesta muutettiin valtatieksi 1. Kun uusi moottoritie avattiin liikenteelle, valtatiestä 1 tuli kokonaan vähintään nelikaistainen. Valtatie 1 onkin valtatie 29:n ohella ainoa Suomen valtatie, joka on kokonaisuudessaan kaksiajorataista tietä.

(Lähde: Wikipedia)

  Lohjan Alphabet-sarja

  • FTF:n löytäjä voi halutessaan tehdä seuraavan kätkön, yhden viikon, korkeintaan kahden viikon sisällä. Jos kätkö ei ilmesty tässä ajassa, on seuraavan löytäjän vuoro, mikäli tämä haluaa kätkön tehdä. Mikäli hän/he eivät halua tehdä sitä, olisimme kiitollisia jos hän/he ilmoittaisivat sen loggauksessa.
  • Aakkoset käydään läpi järjestyksessä (A-Ö) - Seuraava kätkö voi olla helpohko tradi, multi tai mysteeri.
  • Kätköjen sijainnit tulisi olla n. 20km:n säteellä Lohjan keskustasta.
  • Nimeä kätkö siten, että se alkaa vuorossa olevalla aakkosella. Käytä samaa nimeämismuotoa kuin tässä kätkössä eli Äxxxxx: Lohja Alphabet Ä".
  • Tavoitteena on tuottaa Lohjalle uusia kätköjä kätkijöiden toimesta, jolloin saataisiin kätköjä myös sellaisiin paikkoihin Lohjalle, joista "puuttuu" kätkö. Nämä ohjeet tulisi lisätä myös sarjan muihin kätkötiedotteisiin, jotta sarja jatkuisi

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

318 Logged Visits

Found it 308     Didn't find it 3     Write note 5     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.