Skip to Content

This cache has been archived.

Thymallus Thymallus: Cache archived.

More
<

Nekun piilo

A cache by Tiriro Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/15/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Etenkin lapsille ja lastenmielisille sopiva peruskätkö Vaihmalan Hovin lähistöllä.


Vaihmalan Hovin alueella on pitkä historia, jonka selvitystyöt ovat käynnissä. Jossain vaiheessa alue on ilmeisesti ollut 1600-luvulla Lempäälään muuttaneen Spoofin aatelissuvun halussa. Myös pihapiirissä sijaitsevan Voudin Talon kytköksiä Ruotsin vallan aikaan selvitetään. 1914 Lempäälän kunta rakensi paikalle vaivaistalon, joka toimi kunnalliskotina aina vuoteen 1985 asti. Myöhemmin alueella ehti toimia muutama motelliyrittäjä. Välissä rakennus toimi varastona rappeutuen pahasti. Kiinteistö toimi myös Kuulapään klinikkana, kun alueella kuvattiin suositun Kummeli-ryhmän Lääkärit tulessa –sarjaa. Vuonna 2008 rakennus oli tyhjillään ja Lempäälän kunta hankki uutta vuokralaista. Nykyään Vaihmalan Hovin omistaa Kivimäen yrittäjäperhe ja siinä toimii hotelli-ravintola. Kaikki rakennukset on kunnostettu perinteitä kunnioittaen ja myös rakennusta ympäröivää puutarhaa on uusittu.


Pihalla lapsia ilahduttaa Tiinu ja Liinu lampaat, pässi sekä tänä keväänä syntynyt musta karitsa. Kaniaitauksesta löytyvät: Nöpö, Napsu ja Nestoriina. Puput ruokitaan päivittäin heinällä ja kuivamuonalla, välillä herkutellaan porkkanoilla ja kurkuilla. Pupuille saa antaa voikukanlehtiä aidanraosta.


Vaihmalan Hovin piha on saanut uuden asukkaan: Nekun. Löydätkö hänet? Hän on melko arka, joten käsittelethän häntä varovasti? Kiitos!

 

Vaihmalan Hovi on antanut luvan kätkön piiloittamiseen alueelleen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

309 Logged Visits

Found it 283     Didn't find it 9     Write note 6     Archive 1     Needs Archived 1     Temporarily Disable Listing 3     Enable Listing 2     Publish Listing 1     Needs Maintenance 2     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 17 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.