Skip to Content

<

5. Metsänkuningas

A cache by geo-outi Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/29/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Patvinsuon kansallispuisto on rauhaisa retkeilykohde erämaisen luonnon helmassa.Kansallispuisto on kansainvälisestikin merkittävä suoluonnon suojelu- ja tutkimusalue. Alue on mitä mainioin erämaisen luonnon tarkkailuun. Patvinsuon tunnuseläin karhu välttelee ihmistä, eikä sitä yleensä näe.


Karhu on yksi maailman hitaimmin lisääntyvistä nisäkkäistä. Naaraskarhu synnyttää vain 2-3 vuoden välein jälkikasvua ja saa ensimmäiset pentunsa vasta kolmevuotiaana. Uros- ja naaraskarhut elävät omilla elinalueillaan, eivätkä tapaa kuin kiima-aikana. Kiima-aika on touko-heinäkuussa, jolloin uroksien välillä on taisteluja.

Poikaset syntyvät tammi-helmikuussa talvipesään. Karhunpentu saa kevättalven aikana ravintoa emonsa rasvaisesta maidosta. Poikasia on yhdestä neljään ja ne seuraavat yleensä emoaan seuraavan vuoden touko-kesäkuuhun, mutta emon mukana voi olla sekä saman että myös edellisen vuoden pentuja.
 
 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

209 Logged Visits

Found it 203     Didn't find it 1     Write note 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.