Skip to Content

This cache has been archived.

kultakuru: Vapautamme paikan, koska purkki oli kadonnut emmekä saa ihan heti järjestettyä korvaavaa purkkia tilalle. Mikäli saturaatio tulevaisuudessa sallii, saattaa Lättähatun versio 2.0 ilmestyä myöhemmin. Toisaalta, mikäpä olisi mukavampaa, kuin paikallisen kätköntekijän kätkö lähistöllä meillekin haettavaksi [;)].

More
<

Lättähattu

A cache by kultakuru Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/02/2014
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
4.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

KEEP OFF FROM THE RAILROAD TRACKS.
JUNARADALLE EI TARVITSE EIKÄ SAA MENNÄ.

NW-corner, about 1 m below the level of the railroad tracks. You'll need some sort of climbing gear. Enjoy!

Siellähän se, luoteiskulmassa noin 1 m kiskojen alapuolella. Huomioithan tarvittavan välineistön. Vaikka kätkö on regular, suuaukko on kapea eikä reissaajia mahdu.

70-luvun mummolamatkojen muistoksi.

Rautatie Nurmekseen valmistui vuonna 1911 ja jatkui etelässä Joensuuhun ja pohjoisessa Kontiomäelle. Omat muistoni ovat 1970-luvulta lähtien, jolloin etelästä kesälomalle tultaessa Joensuussa vaihdettiin lättähattuun.

Lättähattu oli meluisa, kodikas ja haisi naftalle. 1970-luvun kesinä lättähattu oli kuuma ja täynnä ihmisiä matkatavaroineen, kun etelästä tultiin perhekunnittain heinäntekoon kotitiloille. Vanhemmilla oli aina tuttuja junassa ja lapset roikkuivat siellä mihin mahtuivat. Konduktöörit pujottelivat ihmisten ja laukkujen välissä eikä kellään ollut kiire. Juna pysähtyi luonnollisesti joka kylän seisakkeella. Vaunun kaarevissa päissä oli seiniltä taitettavat istuimet ja keskellä joku moottorihärpäke, jonka päällä oli muuten mukava keikkua, mutta aika kuuma. Ohjaamossa leikittiin veturimiestä. Vaunun päissä oli myös vesikarahvit seinällä ja vieressä pieniä paperimukeja. Kun mummolasta lähdettiin kotimatkalle, mummo oli tehnyt evääksi voipaperiin käärittyjä isoja karjalanpiirakoita, joiden välissä oli kananmunanviipaleita. Lättähattu ei varmaan ehtinyt Höljäkkää edemmäs, kun veljen kanssa olimme ekat piirakat syöneet.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

141 Logged Visits

Found it 133     Didn't find it 3     Write note 1     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.