Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

lemar: Talvilomille lomps.

More
<

Sinisorsa

A cache by lemar Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 7/21/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Anas platyrhynchos eli sinisorsa on yleisimpiä sorsalintujamme. Sen pesivä parikanta on noin 200 000 yksilöä. Linnun pituus on noin 50–60 senttimetriä ja sen siipien kärkiväli on 81–95 senttimetriä. Suuren pään ja nokkan sekä lyhyen pyrstön lisäksi lintu kuuluu puolisukeltajiin jolloin sen vedessä tapahtuvan ruokailun yhteydessä pyrstö jää pinnalle keikkumaan. Sorsan ravinto koostuu selkärangattomista aina moniin eri kasvinosiin kuten jyviin, siemeniin, heiniin ja kaupunkialueilla usein myös leivän- ja pullanmuruihin.  Sorsa yleensä rakentaa pesänsä suojaisaan paikkaan erämaassa, mutta ihmiseen tottuneet yksilöt voivat pesiä myös puistoissa. Sorsa munii huhti-toukokuussa 6–10 vihertävänharmaata tai -kellahtavaa munaa ja hautoo niitä noin 26 vuorokautta.

Osa linnuista talvehtii Suomen ulkosaaristossa tai muissa sulapaikoissa, joten ei ole tavatonta törmätä lintuun keskellä talvea. Sorsa kestää pakkasia hyvin tiiviin höyhenistönsä ja ilmaa pidättävän, paksun untuvakerroksensa ansiosta. Pakkasessa hangella maatessaan ne piilottavat nokkansa jalkojen höyhenien sekaan ja välttävät lentämistä viimeiseen asti. Tarpeen tullen ne pystyvät paastoamaan pitkään, leudolla säällä yli kaksi viikkoa. Pois muuttavat yksilöt talvehtivat Etelä-Skandinaviassa ja Länsi-Eurooppassa.

Lähde: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sinisorsa


Tämä kyseinen yksilö ei valitettavasti talvehdi paikallaan, vaan muuttaa lämpimämpiin olosuhteisiin talven tullen. Paluumuutto sitten keväällä jäiden sulamisen jälkeen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

70 Logged Visits

Found it 56     Write note 2     Temporarily Disable Listing 6     Enable Listing 5     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.