Skip to Content

<

Pohjois-Karjalan opiston Kaino-kummitus

A cache by annnu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/24/2014
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Opistolla kummittelee, uskokaa tai älkää. Kaino-kummitus liikkuu opiston mailla, mutta useimmiten hänet on havaittu sisällä rakennuksessa. Harvinaislaatuisen kummituksesta tekee se, että kummitus liikkuu myös päivisin. Kummitus viskoo tavaroita, hukkaa opiskelijoiden tavaroita, lainaa esineitä lupaa kysymättä, aukoo ikkunoita ja paiskoo ovia. Kummituksen voi myös havaita pienenä tuulen vireenä käytävillä, luokissa ja asunnoissa, määrittelemättömänä huminana ja verhojen väreilynä. Kaino on vaaraton tapaus.

Kainon tarina on surullinen, kuten kummitusten usein. Vuonna 1924 perinteikäs puuopistorakennus paloi ilmiliekein. Palokunta teki voitavansa, mutta opistoa ei saatu pelastettua. Pelastustoimijat luulivat, ettei talossa ole palon aikana ketään, mutta toisin kävi. Katsomassa olleista useampi muistelee nähneensä vaalean häivähdyksen yläkerran ikkunoissa. Tulipalon jälkeen raivaustöissä yhdestä asunnosta löydettiin hirttäytynyt nuori nainen. Palon jälkeen Kainon tarinaa tutkittiin tarkemmin. Selvisi, että Kaino oli toisen vuoden opiskelija, joka oli rakastunut palavasti naapurikylän poikaan. Tarina kummituksesta elää opistolla opiskelijaryhmältä toiselle.

Pohjois-Karjalan opisto sijaitsee 15km Joensuun keskustasta Pyhäselän rannalla. Pohjois-Karjalan opisto perustettiin vuonna 1895. Opistossa järjestetään ammatillista ja vapaan sivistystyön kasanopistokoulustusta. Elämyksellisyys, toiminnallisuus ja yhteisöllisyys ovat opetuksen perustana kaikilla linjoilla. Lähde: http://pkky.fi/oppilaitokset/pohjois-karjalan-opisto

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

196 Logged Visits

Found it 178     Didn't find it 5     Write note 6     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 3     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.