Skip to Content

This cache has been archived.

Maitomies: Thnäks again folks! [:)]

More
<

International Earthcache Day and ECV5K, Aulanko

A cache by Maitomies Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Sunday, 12 October 2014
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Perinteinen geokätköilytapahtuma Aulangolla 12.10.2014, jonka koollekutsumiseen sopiva tekosyy on kansainvälinen Geokohdepäivä.


Vuosittain juhlimme "Earth Science"- ja "World Space"- viikkojen yhteydessä kansainvälistä geokohdepäivää. Tänä vuonna kansainvälinen geokohdepäivä on 12.10.2014. Löytämällä tänään geokohteen saat profiiliisi myös souvenirin.

YK:n yleiskokous julisti vuonna 1999 päivien 4. Ja 10. lokakuuta välisen viikon maailman avaruusviikoksi. Vuosittain maailman avaruus viikko juhlii avaruustieteiden, -tekniikan ja -teknologian saavutuksia, joiden avulla maapallon ihmisten ja luonnon hyvinvointia voidaan parantaa. Avaruusviikolla järjestetään yli 1000 tapahtumaa 80 maassa ympäri maapalloa. International EarthCache Day on hyväksytty viralliseksi Maailman Avaruus viikon tapahtumaksi

"Earth Sciense week" tapahtumaviikkoa vietetään tänä vuonna 12.-18. Lokakuuta. Sen järjestää The American Geosciences Institute. Viikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia liittyen maapallon ihmeisiin.

Geokohde eli EarthCache on erityinen, geologisesti mielenkiintoinen paikka, mihin tutustuessaan ihmiset oppivat maapallon ainutlaatuisista geologisista kohteista ja ilmiöistä. Geokohteiden kätkösivut sisältävät geologista tietoa kohteesta sekä kohteen koordinaatit. Geokohteella vierailija voi nähdä kuinka planeettamme on muotoutunut erilaisten geologisten prosessien vaikutuksesta, oppivat kuinka hyödynnämme luonnonvaroja ja kuinka tiedemiehet keräävät tietoja kohteista. Geokohteet täyttävät vuonna 2014 kymmenen vuotta.Kokoonnutaan viettämään kansainvälistä geokohdepäivää perinteiseen kätköilymiittiin Aulangon tekosaarille. Tapahtumapaikalla on grillikatos, jossa voi paistella nuotiomakkarat. Huomioi kuitenkin sään mukainen ulkoiluvarustus. Miittikirja on alustavan suunnitelman mukaan avoinna kello 13 - 15 välisenä aikana (kellonaikoja voidaan tarkennella vielä ennen miittiä).

Miitin lisäksi päivän aikana on mahdollista osallistua The Geolocical society of American järjestämään virtuaaliseen liikuntatapahtumaan EarthCache Virtual 5K Run.Tapahtuman tarkoituksena on liikuttaa kätköilijöitä ja auttaa heitä nauttimaan ulkoilusta. Tapahtuma on osa Earthcachingin 10 vuotis juhlavuotta ja siihen voi osallistua joko yksin tai joukkueena.

Tapahtumaan osallistutaan juoksemalla tai kävelemällä tai pyöräilemällä tai pyörimällä tai muilla tavoin lihasvoimilla kulkemalla vähintään 5 000 metrin matka, joka alkaa tai päättyy aktiiviselta geokohteelta 3. - 13. lokakuuta 2014 välisenä aikana.

Osallistujat kellottavat itse matkaan käyttämänsä ajan ja ottavat itsestään kuvan geokohteella tarkoitukseen tulostettavan kyltin kanssa. Kylttiin kirjoitetaan kyseisen geokohteen GC-koodi.

Suorituksen jälkeen osallistujat lähettävät matkaan käyttämänsä ajan ja kuvansa kilpailun sivulla tai alla olevista linkkinäppäimistä kilpailun järjestäjille. Osallistuneet saavat tästä hyvästä (sähköpostiinsa) ikonikuvan, jonka voi liittää vaikkapa geokätköilyprofiiliin. (Kyseessä on siis todennäköisesti jpg muodossa oleva kuva, ei virallinen geocaching.com matkamuisto)

ennen tapahtumaa,
tulosta kyltti esimerkiksi täältä


tapahtuman jälkeen
ilmoita tuloksesi tästä

ja
lähetä kuvasi tästä:


Ohessa on ehdotus noin 5 kilometrin matkasta, joka kulkee kolmen geokohteen kautta ja päätyy miittipaikalle, tai alkaa miittipaikalta ja päätyy geokohteelle. En ole tarkistusmitannut matkaa, mutta 5 kilometriä lienee mitattavissa suorituksen aikana esimerkiksi GPS:n matkamittaria käyttäen. Tärkeintä ei kuitenkaan liene aivan tarkka matka vaan mukava liikkuminen luonnossa.


huom! Toistaiseksi en ole järjestämässä erityistä yhteislähtöä tai muuta vastaavaa yhteistä ohjeistusta tälle liikuntatapahtumalle, vaan miittiin tulijat voivat itse miettiä haluavatko tähän osallistua ja mihin aikaan näin tekevät. Jos tähän tulee paljon mielenkiintoa ja osallistumishalukkuutta toteutusta voidaan viedä virallisempaan suuntaa. Juoksutapahtuman nettisivulla on aiheeseen liittyvää englanninkielistä ohjeistusta sekä viralliset säännöt, jotka voin tarpeen mukaan avata jos kyselyitä aiheesta ilmenee. Mahdollisia yhteislähtöaikoja ja halukkuuksia osallistua juoksuun voinee ilmeista tämän eventin "Will Attend" kirjauksissa.

Flag Counter- Maitomies -

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

150 Logged Visits

Write note 11     Archive 1     Will Attend 53     Attended 84     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 12 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.