Skip to content

Stempelen in het Julianapark #6 [HCE2015] Letterbox Hybrid

This cache has been archived.

HoornsCacheGilde: Het is mooi geweest, de rest van de serie verdwijnt ook binnenkort.

Iedereen bedant voor zijn of haar bezoekje!

More
Hidden : 03/14/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


HCE Banner
Deze cache is neergelegd ter ere van het Hoornse Cache Event 2015.

This cache is placed in honor of the Hoorns Cache Event 2015.Vlag NL
Stempelen in het Julianapark #6

Deze cache is onderdeel van een serie van 7 letterboxes en een bonus!
In elke cache vind je een stempel voor de stempelkaart.
De stempelkaart vind je op de pagina van de bonus of klik hier
Wanneer je de stempelkaart vol hebt, kun je de bonus vinden!


Het Julianapark

Ten oosten van het historische centrum van Hoorn ligt het Julianapark – Recreatiegebied Schellinkhouterdijk. Dit recreatiegebied is een groot aaneengesloten groengebied, dat vorige eeuw werd aangelegd in het kader van de werkvoorziening. Enkele jaren geleden is een groot gedeelte gerenoveerd.

Hoe te bereiken
Het Julianapark en het Recreatiegebied Schellinkhouterdijk liggen buitendijks. Het park ligt tussen de Vluchthaven in het westen en de Schelphoek in het oosten. Het westelijk deel is het Julianapark, het oostelijk deel is het Schellinkhouterdijkgebied. De centrale toegangsweg ligt tegenover de Oosterpoort, aan het eind van de Willemsweg. Daar kunt u gratis parkeren op het grote parkeerterrein de Nieuwe Wal. Per fiets of te voet kunt u het park ook bereiken via een aantal ingangen aan de Schellinkhouterdijk en vanaf het ABC.

Recreatie en natuur
In het gebied komen sport, natuur en recreatie bijeen. Voetbalvereniging Hollandia heeft zijn thuishaven in het Julianapark, nabij de Nieuwe Wal. In het gedeelte waar het park grenst aan de Vluchthaven en de Binnenluiendijk heeft Watersportvereniging Hoorn een eigen jachthaven. Nabij de centrale toegangsweg ligt het hertenkamp. Aan de dijk bevinden zich het dierenasiel, de scoutinggroep Vaandrig Peetoom Vendel en de brandweerkazerne. Verder zijn in het park wandelroutes ruim aanwezig, zowel door het bosgebied als langs het water.

Schietberg
Hoog element in het Julianapark is de schietberg, een kogelvanger van aarde waar ooit de wapendragers en leden van een Hoornse schietvereniging oefenden. Bovenop is een uitkijkplatform, waarop bij mooi weer de overzijde van het Markermeer zichtbaar is. Voor de jeugd zijn er in het park allerlei voorzieningen, onder andere een skatebaan.

Strand
Het recreatiegebied langs de Schellinkhouterdijk is met name voor waterliefhebbers een eldorado. Hier ligt een leuk zandstrand, het zogenaamde Schelpenstrandje. Het schelpenstrandje heeft uitstekend zwemwater, mooie ligweiden, een toiletvoorziening en een kiosk.


Vlag EN


This letterbox is part of a serie of 7 letterboxes and a mystery bonus!
In each cache of the serie you will find a stamp
When you have a full card, you can find the bonus!
You can find the card for the bonus here


The Julianapark

East of the historic center of Hoorn is the Julianapark. This park is a large green area, which was created last century, as part of the employment. Several years ago, a large part was renovated.

How to reach
The park is situated between the Vluchthaven in the west and the Schelphoek in the east. The mainentrance is at the end of the Willemsweg, there is also a big free parking. There a serveral entrances for people on the bike of walking.

Recreation and nature
In this area, sports, nature and recreation comes together! Footballclub Hollandia has his accommodation in the park. In the eastpart has watersportsclub Hoorn his own Marina. In the westpart by the mainentrance there is a little animalpark. Furthermore there are several walkingroutes, trough the forest and along the water.

Schietberg
High element in the Julianapark is the Schietberg, a mound of earth where once the weapon bearers and members of a shooting club Hoorn practiced. On top is a viewing platform, by good weather you can see the other side of the Markermeer. For young people there are in the park all kinds of amenities, including a skating rink.

Beach
The beachrecreation area along the Julianapark is an Eldorado for water lovers. There is a nice beach, called Schelpenstrandje.

Additional Hints (No hints available.)