Skip to Content

<

POBT #03

A cache by Oemoemenoe22 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/26/2014
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


TIP: Bij deze serie is een app om QR codes te lezen handig maar niet meer noodzakelijk!

Op de cache locaties is oorspronkelijk een QR code met belangrijke informatie te vinden geweest. Deze informatie staat ook achterin het logboekje van de cache.

Patrick O'Brian Tribute

This cache is part of a geocache series

Made by Oemoemenoe22, Almere, The Netherlands

To commemorate Patrick's 100th birthday 12 December 2014

Voor Nederlandse inleiding: klik hier

Voor boek nummer 3: klik hier

Deze serie bestaat uit 21 mystery caches plus 1 bonus cache die samen de afbeelding van een groot virtueel anker vormen.

De bonuscache kan alleen gevonden worden als de serie in de juiste volgorde is voltooid!

Ga naar de inleiding voor meer informatieThis series will have 21 mystery caches and 1 bonus cache. Together they form the symbol of a large virtual anchor.

The only way to discover the bonus cache is the completion of the series in the predefined sequence!Voor bronvermeldingen enz. / For disclaimer, sources etc Klik hier

Patrick O'Brian Tribute

Introductie

Deze cache hoort bij een serie die is opgezet ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van de Britse schrijver Patrick O'Brian (12 december 1914 - 2 januari 2000)

Naast een aantal op zichzelf staande boeken en enkele biografieën over onder andere zijn vriend Pablo Picasso, is hij vooral bekend geworden door de 21 delige serie romans over een Britse zeekapitein Jack Aubrey en diens onafscheidelijke vriend en scheepsarts Steven Maturin. O'Brian heeft over de hele wereld fans en er zijn zelfs websites over de boeken gemaakt en een uitgebreide wiki site.

Toen Patrick O'Brian stierf op 2 januari 2000 was hij bezig met het 21e boek van de serie. Posthuum is dit onvoltooide boek in 2004 uitgegeven met de toepasselijke titel: "The Final Unfinished Voyage of Jack Aubrey". Bijzonder aan dit boek is het feit dat delen van het oorspronkelijke manuscript zijn opgenomen.

Van de eerste 8 boeken is ook een Nederlandse vertaling verschenen en bovendien is naar een aantal van de eerste boeken een film gemaakt met Russell Crowe in de hoofdrol.

De serie speelt zich af kort na de eeuwwisseling van de 18e naar de 19e eeuw, als de Britten in een hevige en langdurige strijd zijn gewikkeld met het Frankrijk van Napoleon en met Spanje. De heerschappij over de oceanen en daarmee de controle over de stromen goederen die werden verscheept, loopt als rode draad door de serie, naast de ontdekking en nauwkeurige cartering door Jack Aubrey van onbekende kusten en verre streken. De botanische kennis van Steven Maturin is ook een van de rode draden in de serie, evenals het feit dat hij een belangrijk maar onbezoldigd geheim agent is voor de Britse Admirality.

Zowel het luisteren naar muziek, (Aubrey en Maturin leren elkaar kennen tijdens een concert) als het zelf bespelen van viool en cello is een regelmatig terugkerend moment van ontspanning tussen boeiende beschrijvingen van stormen, zeegevechten, liefdes en andere belevenissen. De schrijver heeft prachtige karakterschetsen afgewisseld met passages vol spanning, maar ook humor en tragiek komen ruimschoots aan bod op de meer dan 5000 pagina's van de serie.

De 21-delige serie volgt de wisselvallige loopbaan van Aubrey waarbij de schrijver soms heeft aangehaakt bij waar gebeurde feiten, maar ook heeft hij, als dat nodig was, de geschiedenis wat aangepast.

De cache serie (POBT)

De serie mysteries vormt samen de toepasselijke afbeelding van een reusachtig anker dat zich bevindt op het Gooimeer ten zuiden van Almere.

21 punten waaruit het anker is samengesteld, zijn op zichzelf staande mystery caches die individueel, volgens de normale regels van geocaching, kunnen worden opgelost. Het 22e punt van het anker is de bonuscache.

Alleen het oplossen van de serie in de juiste volgorde leidt naar de bonus!

De volgorde van de serie begint bij de cache met de code GC5GGAY.
Als deze eerste mystery is opgelost en de cache is gevonden, tref je in die cache container extra informatie aan. Deze informatie vertelt je onder andere met welk punt van het anker je vervolgens verder zou moeten gaan om de juiste volgorde aan te houden.

Alleen als de 21 mysteries van de serie in de goede volgorde zijn opgelost en de gevonden informatie in diezelfde volgorde is verzameld kan je te weten komen waar de bonusmystery verborgen is, is het anker compleet en kom je in aanmerking voor de banner!

In de container van de bonuscache vind je informatie en een paar vragen.

Als je de banner van de serie wilt ontvangen stuur je de CO een mailtje met de juiste antwoorden op de vragen.

Veel plezier en succes met deze serie. Wij zijn benieuwd naar jullie logjes!

Let op!!

Wees bij het zoeken naar de caches alsjeblieft voorzichtig en zorg dat je niet wordt gezien door muggles. Een rip zou de serie onderbreken en dus andere cachers beletten om de bonus te vinden. En, de CO zit niet te wachten op enorm veel onderhoudswerk!!

Terug naar Start: klik hier

Deel 3

HMS Surprise

We reizen mee met Aubrey en Maturin naar de Middellandse Zee om te helpen bij een blokkade van Toulon. Maar daar blijft het niet bij, want de orders nemen een verrassende wending waardoor ze forse afstanden moeten afleggen met veel kans op vijandelijke ontmoetingen.

A = In welk jaar verscheen de eerste druk van dit boek? (stapeltellen)

B = Met welk schip (zonder HMS) vertrokken Aubrey en Maturin in dit boek? (stapeltellen)

C = Het jaar waarin waarin Patrick O’Brian stierf

D = Voornaam (Engels) van de vrouw van Jack (stapeltellen)

De cache ligt op:

N 52 20.(B+1)(A+1)(D-4)

E 005 11.B(D-2)D

GeoCheck.org

Terug naar Start: klik hier

Patrick O'Brian Tribute

Bronnen en Disclaimer

Bronnen:

Onder meer de volgende bronnen zijn gebruikt bij het opzetten van deze serie:

Een zeer bruikbare bron van informatie was het boek Harbors and High Seas dat een complete beschrijving geeft van de boekenserie, inclusief veel aanvullend materiaal zoals routekaarten, getijstromingen en andere verklarende informatie

De afbeeldingen van de boeken, welke hoogstwaarschijnlijk zijn gebaseerd op schilderijen die zijn gemaakt door Geoff Hunt, zijn afkomstig van een in Amerika uitgegeven editie van de boekenserie.

De achtergrondafbeeldingen van de diverse pagina's in deze cache zijn een gedeelte van een schilderij, waarop de Beagle is afgebeeld. Met dit schip, dat een vergelijkbaar uiterlijk had als HMS Surprise, heeft Darwin als passagier van 1831 tot 1836 zijn beroemde ontdekkingsreis gemaakt.

Toestemming voor het plaatsen van caches:

De caches zijn voor een deel geplaatst op terrein dat in eigendom en beheer is van Waterschap Zuiderzeeland te Lelystad. Bij het voorbereiden van deze serie en het bepalen waar de caches verborgen mochten worden, zijn wij door die organisatie uitvoerig, snel en duidelijk geholpen. Nogmaals: dank hiervoor!

Een ander deel van de caches ligt op grond welke in eigendom en/of beheer is van de Gemeente Almere. De afdeling AIB Almere Haven Hout was zeer behulpzaam bij het vinden van oplossingen en het geven van toestemming.

Hulp bij het opzetten en publiceren van deze serie:

Een woord van dank gaat naar de vrijwillige reviewers van Geocaching, Neon Tetra en The 12th Man, die bij de voorbereiding van deze serie adviezen gaven en ook behulpzaam waren bij het publiceren van de serie, precies op de honderdste geboortedag van Patrick O’Brian.

Disclaimer:

Mocht door deze serie abusievelijk inbreuk zijn gepleegd op enig recht, dan is dit te goeder trouw gedaan, zonder enig winstbejag of ander doel dan het informeren van mede-cachers over een interessante serie boeken.

Terug naar Start: klik hier

Additional Hints (Decrypt)

Nna qr ibrg ina qr (ibbeznyvtr) tebgr I-ibezvtr obbz

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa) 

Find...

685 Logged Visits

Found it 668     Didn't find it 6     Write note 2     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 5     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.