Skip to Content

<

Voimalla Seitsemän Miehen #2 - TIMO (alakätkö)

A cache by koppelo2013 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/26/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

"Ja silloinpa isämme ja äitimme kirkastetut haamut astuvat ulos taivaan hehkuvasta portista ja, seisten reunalla kiiltävän pilven, katselevat alas päällemme, huutain meille korkealla äänellä: »Kas niin, Juhani, kas niin, Tuomas ja Aapo, kas niin Simeoni, Timo ja Lauri, juuri niin, minun pikku-Eeroni! Olettepa poikia, joihin mielistymme!»”


Tämä kätkösarja (trail) on nimetty suomalaisen kansanperinteen kuuluisimman veljesjoukon eli Aleksis Kiven ”Seitsemän veljeksen” mukaan. Kätköjen kohteilla ei ole sinänsä mitään tekemistä Seitsemän veljeksen kanssa, vaan nimeäminen on puhtaasti kätköttäjän keksintö. Tosin maasto kyllä muistuttaa paikoin Impivaaran olosuhteita.

Sarja koostuu kätköpareista, jotka sijoittuvat Portimon Polut –retkeilyreitistön pohjoisimpaan osaan, Äijänvuoren ja Vesooksenmäen kiertävän lenkin varrelle. Jokaisessa kätköparissa on ”alakätkö” (=tradi) ja ”yläkätkö” (=mysteeri). Kaikki kätköt ovat talvilöydettäviä.

Alakätköt sijaitsevat kutakuinkin merkityn reitin varrella. Yläkätköt puolestaan sijaitsevat reitin varrella olevien vuorten ja kukkuloiden päällä. Yläkätköjen kuvauksissa annetut koordinaatit johdattavat sinut vuorten päälle näköalapaikoille, mutta ei purkeille. Kunkin yläkätkön purkin tarkat koordinaatit saat aina samaa veljeksen nimeä kantavalta alakätköltä.

Poikkeuksena on sarjan viimeinen yläkätkö ”Voimalla Seitsemän Miehen #7 - AAPO”, joka on bonus-kätkö. Sen koordinaatteja et löydä alakätköltä, vaan sinun tulee kiertää kaikki kuusi muuta yläkätköä, joista saat puuttuvat koordinaattitiedot.

Ideana on siis kiertää tämä kätkösarja merkittyä retkeilyreittiä pitkin ja poimia purkit matkan varrelta. Voit kiertää pelkät alakätköt, urakoida sekä ala- että yläkätköt kerralla tai sitten osissa sinulle sopivina palasina. Merkityn reitin pituus on noin 4,6 km, mutta yläkätköille tehtävät pistot lisäävät matkan suurin piirtein kaksinkertaiseksi (reitinvalinnasta riippuen). Osa yläkätköistäkin on melko helposti saavutettavissa, mutta osa vaatii oikeasti töitä ja vähän kuntoakin. Purkkien piilot eivät ole vaikeita, mutta haastavuus tuleekin yläkätköjen hakemisesta ja reitin pituudesta. Kaikkien purkkien poimiminen kertasuorituksena vaatii sinulta Juhanin kovapäisyyttä, Tuomaksen voimaa, Aapon viisautta, Simeonin uskoa, Timon iloisuutta, Laurin näppäryyttä sekä Eeron älyä. Aikaa koko kierrokseen kuluu ehkä tuollaiset puoli päivää – tauot ja maisemien ihailut mukaan lukien.

"Siinä ompi veljessarja, jalo niinkuin sonnikarja, voimalla seitsemän miehen"

Kätkösarja on suunniteltu niin, että aloituspisteenä on osoitettu parkkipaikka ja ”nimelliskulkusuunta” on vastapäivään. Siihen suuntaan kiertämällä pääset alakätköltä suorinta tietä yläkätkölle. Myötäpäivään kiertämällä joudut palaamaan joiltakin alakätköiltä takaisinpäin.

Kätkösarjan tarkoituksena on esitellä kauniita maisemia, tutustuttaa kätköilijöitä Portimon Polut -retkeilyreitistöön sekä tuottaa niin haasteita kuin onnistumisen elämyksiä. Portimon Poluista löydät kartan sekä lisää tietoa täältä.

………………………………………….

Tämän sarjan toinen kätköpari on nimetty Timon mukaan. Timo on veljeksistä unisin ja yksinkertaisin, elämään tyytyväinen ja aina iloinen. Ajatusten tulva ei häntä koskaan rasita. Hän on viimeisenä sisäluvun oppimisessa ja tajuaa viimeisenä puheen tarkoituksen. Mutta hän on pehmeä ja hyväluontoinen. Kuvaavia Timolle ovat tyhmät päähänpäläykset ja sananparret, jotka ryntäävät esteettömästi kuuluville, kesken muiden puheita.

"Simeoni herneet keittää, Timo sekaan rasvat heittää, patahan kuohuvaan sylkee."

Täältä löydät myös ”Voimalla Seitsemän Miehen #2 – TIMO (yläkätkön)” tarkat koordinaatit.

Laita purkki ja camo huolella takaisin paikoilleen kuten ne olivat.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

149 Logged Visits

Found it 144     Didn't find it 2     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     Update Coordinates 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.