Skip to content

Sanaa vai menovettä? Traditional Geocache

Hidden : 01/31/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Peruskätkö Metsäpellon seurakuntakodin ja Kivistönmäen Shellin välittömässä läheisyydessä.

Alueen historiaa: Metsäpellon alueella sijainneesta Hörölän talosta on mainintoja asiakirjoissa 1500-luvun puolivälistä alkaen. Nimen taustalla lienee sana höristä (hyristä, hirnua hiljalleen, nauraa höröttää), ja se perustunee jonkun henkilön saamaan lisänimeen.

Sotien jälkeen Lahden kaupunki kasvoi voimakkaasti luovutetusta Karjalasta muuttaneiden asukkaiden ja viipurilaisten yritysten mukana. Lahteen laadittiin yksi Suomen ensimmäisistä yleiskaavoista. Sen avulla ryhdyttiin ohjaamaan nopeasti ja jokseenkin hallitsemattomasti laajentunutta kaupunkirakennetta mm. Metsäpellon alueella.

Toisen maailmansodan aikana lahjoitettiin läntisestä naapurimaasta elementtipientaloja asuntopulasta kärsivään Suomeen ja myös Lahteen. Lahdessa niistä muodostui Ruotsinkadun varteen yhtenäinen pientaloalue, jonka hiekkatie oli suurten ikäluokkien lasten leikkipaikkana. Ruotsinkadun itäinen pää on vain n. sadan metrin päässä kätköstä.

Vieressä oleva Metsäpellon seurakuntakoti on valmistunut 1986. Sen on suunnitellut arkkitehti Pauli Lindström. Viihtyisä seurakuntakoti on erilaisten kerhojen paikka. Metsäpellon seurakuntakodille ovat ominaista rytmikkäästi elävä ulkoinen muoto ja sisätilojen rauhoittavan vaaleat puiset pinnat ja kodikkuus.

Additional Hints (No hints available.)