Skip to content

<

Rähäkkäketun kallio

A cache by MaryjaneV Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/15/2015
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Rähäkkäketun kallio on tarjonnut aikojen saatossa suojaa niin ihmisille kuin eläimillekin. Nyt se tarjoaa sitä geokätkölle! Lähelle kätköpaikkaa pääsee autolla, ja auton voi jättää kyseisen yksityistien varteen. Tiellä ei ole maanomistajan lisäksi muuta liikennettä, ja hän tietää millä asioilla satunnaiset parkissa olevat autot ovat.


Kätköpaikan nimi tulee siitä, että sieltä löytyy paljon pieniä onkaloita ja luolia, joissa on kautta aikojen ollut ketunpesiä. Lähin sellainen on kun tulet ulos lohkareiden muodostamasta luolasta, ja lähdet oikealle: huomaat maan rajapinnassa ketunpesän tunnelin.

Paikka on aikoinaan antanut suojaa myös ihmiselle. Heikkilän tilan (osoitteessa Koukuntie 557) isäntä Kalle Tuominen oli siellä punaisia piilossa vapaussodan aikana. Kalle muisteli kuinka hänhän lohkareiden välistä katsoi, kun punaiset kävivät etsimässä häntä metsäladosta. Eipä löytynyt!

Tämä paikka oli siitä erikoinen, että täällä pystyi polttamaan nuotiota niin, että savu ei näkynyt. Lohkareet hajottivat savupatsaan. Vaikka siitä puuttuu katto, on lohkareet niin ulottuvia, että tänne ei koskaan sada vettä eikä lunta.

Miltä tuntuisi viettää yö rähäkkäketun kalliolla, maistuvan lämmittävän juoman kera?

Additional Hints (No hints available.)