Skip to Content

<

Vesi nousee?

A cache by Isokarhu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/22/2015
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tammikuussa 2005 Suomenlahden vesi nousi korkeammalle kuin miesmuistiin ja kuvat Kauppatorilla loiskivasta vedestä ja kaupungin suojaksi rahdatuista paperipaaleista levisivät julkisuuteen. Tulva herätti myös Helsingin päättäjät taas kerran miettimään mitä kaupungille tapahtuu, jos merivesi nousee...lyhytaikaisesti tai pysyvästi. Aikaa kului ja vuonna 2010 kaupunki julkaisi oman tulvastrategiansa (löytyy Helsingin kotisivuilta jos haluat tutustua raporttiin tarkemmin : Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston yleissuunnitteluosaston selvityksiä 2010:1).

Konkreettisena toimena tulvasuunnitelmasta alkoi Vartiokylänlahden etelärannalla tulvavallin rakentaminen keväällä 2015. Valli suojaa Vuosaaren rannalla olevia kiinteistöjä mahdollisilta veden nousun aiheuttamilta ongelmilta ja samalla lahden pohjukkaan ja Broändanpuron rannalle muotoutuu uusi ulkoilureitti. Työn aikana puron uomaa siirretään ja sen rannalle rakennettavan tulvapenkereen päälle tehdään kevyen liikenteen väylä. Työn on tarkoitus valmistua vuonna 2017.

Kätkö on sijoitettu työmaa-alueen ulkopuolelle ja se on periaatteessa löydettävissä vuodenajasta riippumatta... Vaikka kätkön terra-arvo on kohtuullinen, on sen nimen velvoittamana lisätty myös kahluu-attribuutti...kun koskaan ei tiedä, milloin vesi nousee.......

FTF palkintona kätkössä on aktivoimaton TB.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.