Skip to content

<

Jukolan Emännät #2 - Kuokkalan äkäinen tytär

A cache by koppelo2013 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/13/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

"Olkoon siis naiminen, niin kuin sen olla pitää, elämämme ankarin askel. Sillä huono emäntä on miehen tuho, mutta kelpo ja armas vaimo on hänen onnensa ihanin, hänen paras ystävänsä, kultainen kunniansa, ja tekee hänen huoneensa ilon ja rauhan satamaksi. Ja sellaista vaimoa hän kohdelkoon ja pidelköön kuin omaa silmäteräänsä, kuin sielunsa kalleinta aarretta."

Tämä kätkösarja (trail) on "Voimalla Seitsemän Miehen"-sarjan "spin-off" ja esittelee veljesten vaimot. Kaikki muut veljekset menivät naimisiin paitsi Simeoni, joka jäi poikamieheksi. Kaikkia vaimoja ei kirjassa mainita nimeltä, mikä myös selittää kätköjen nimeämisen.

Sarjan kätköt sijoittuvat Portimon Polut –retkeilyreitistön pohjoisimpaan osaan, Vahjärven kiertävän lenkin varrelle. Kaikki kätköt ovat talvilöydettäviä. Kierroksen voi käydä suoraan "Voimalla Seitsemän Miehen"-sarjan jatkoksi, mikäli aikaa ja intoa riittää.

Ideana on siis kiertää tämä kätkösarja merkittyä retkeilyreittiä pitkin ja poimia purkit matkan varrelta. Merkityn reitin pituus on noin 6 km. Aikaa koko kierrokseen kuluu jalkaisin ja syketasosta riippuen ehkä tuollaiset pari tuntia.

Kätkösarja on suunniteltu niin, että aloituspisteenä on osoitettu parkkipaikka ja ”nimelliskulkusuunta” on myötäpäivään. Kätköjen numerojärjestyksellä ei ole kuitenkaan sinänsä mitään väliä, vaan matkaan voi lähteä monesta muustakin paikasta reitin varrelta. Reitti on pääosin varsin helppokulkuista leveää maastoajoneuvouraa, jonka lisäksi on ihan patikkapolkua kuin myös leveää hiekkatietäkin. Maisemat ja maastotyypit vaihtelevat rujoista avohakkuista kauniisiin mäntykangasmetsiin ja unenomaisista sammalkuusikoista jylhiin kalliojyrkänteisiin. Matkalle mahtuu myös pari metsäpuron ylitystä.

Kätkösarjan tarkoituksena on saada kätköilijät patikoimaan Portimon Polut -retkeilyreitistölle. Talvella lumikengät tai sukset helpottavat etenemistä. Portimon Poluista löydät kartan sekä lisää tietoa täältä.

………………………………………….

Tämä on kätkösarjan toinen purkki ja se on nimetty Timon vaimon mukaan. Timo nai toisen Kuokkalan talon kaksostyttäristä, Ullan, ja he asuivat Kekkurin torpassa. Kuokkalan kaksostyttäret olivat tummia ja kiukkuisia.

"Kekkurin Torppaa hallitsi Timo, ja aviona oli hänellä Kuokkalan kaksoissisaruksista toinen. Sekä mielenlaadultansa, että ulkomuodon puolesta oli hän sisarensa vertainen: tukevarintainen, keikkanokkainen ja ruskeanahkainen töpsä. Sanottinpa kuitenkin, että oli hänellä hieman hellempi sydän kuin sisarella, eli Laurin vaimolla".

HUOM! Kätkössä ei ole kynää! Camo aukeaa yläpäästä.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.