Skip to content

<

Nibe Varmeværk

A cache by tosse Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/02/2015
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Nibes varme vand bliver nu produceret her.
 


Lidt historie først:

Torsdag den 13. april 1961 afholdt man stiftende generalforsamling på Turisthotellet, og her blev andelsselskabet "Nibe Varmeværk A.m.b.a." stiftet. Forud for mødet var der udsendt dagsorden samt udkast til love og vedtægter til de 206 husstande, som havde tilsluttet sig. I den indledende orientering blev det oplyst, at man med 206 husstande var lige i nærheden af det antal, som kunne gøre et varmeværk rentabelt. At der ville komme flere til, var man ikke i tvivl om.

På generforsamlingen blev Olaf Kjeldgaard valgt som formand. Den første bestyrelse bestod af Th. Carlslund, Ejvind Nedergaard, Anker Poulsen og J. Skjøtt Hedegaard.

Bestyrelsen konstituerede sig senere med Th. Carlslund som næstformand og J. Skjøtt Hedegaard som kasserer. Bestyrelsen for det ny andelsselskab fik 14 dage til at sunde sig i, men så lagde de også jakkerne og smøgede ærmerne op. Der var meget at tage fat på, og forhandlingsprotokollerne fra året 1961 viser, med mange siders referater, at der blev arbejdet i bestyrelsen.

I 1988 var der 1000 brugere koblet på fjernvarmen og i Nibes gader var der nu nedgravet 75 km rør.

Det første værk lå på Hovvej inde i byen. Men i 1989 blev det belsuttet at bygge et nyt varmeværk her. Værket er gasfyret.

God fornøjelse med cachen.

Additional Hints (No hints available.)