Skip to Content

<

Fasaaninpesä

A cache by Isoukko Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/22/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Helppo peruskätkö Haapajärven Tiitonrannalla. Saatavilla vain sulan maan aikaan. Älä vie munia pesästä! Voit vaihtaa Kinder-mittakaavaisia vaihtareita niiden sisältä. Kätköä etsiessä ei tarvitse eikä saa kajota voimalinjan kannatinrakenteisiin tai mennä niiden läheisyyteen!

Fasaani on maailman laajimmalle istutettu riistalintu. Metsästäjien Haapajärvelle istuttama Fasaani on yleistynyt kaupungissamme, esimerkiksi Tiitonrannan pelloilla ja teillä. Upea ja pöyhkeä fasaanikukko herättää toisinaan kätköntekijänkin kevätaamuisin "Köök-kök" huudollaan ja hakkaamalla siipiään ikkunan alla. Kukot luovat väriloistoa ja silmänruokaa lakeuden peltomaisemaan, mutta voivat myös aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä, kun eivät osaa väistää autoa keväthurmiossaan. Koiraiden väliset tappelut voivat olla ankariakin, mutta yleensä linnut pyrkivät välttämään yhteenottoa esimerkiksi rituaalimaisilla liikkeillä ja eleillä. Voittajaksi selvinnyt fasaanikukko kerää ympärilleen haaremin, jossa on 2 - 5 naarasta. Fasaanikana on huomattavasti mitäänsanomattomamman näköinen ja pystyy maastoutumaan liikkumattomana hyvin kevään kuloheinän sekaan. Fasaani tekee yksinkertaisen pesänsä heinikkoon tai muun kasvillisuuden katveeseen. Kana munii touko - kesäkuussa 6 - 15 munaa ja poikaset kuoriutuvat vajaan kuukauden kuluttua. Kätköä etsiessä ei tarvitse eikä saa kajota voimalinjan kannatinrakenteisiin tai mennä niiden läheisyyteen!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

233 Logged Visits

Found it 217     Didn't find it 5     Write note 3     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 4     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.