Skip to Content

<

Nuoruuden lähde

A cache by ranneli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/19/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätkö sijaitsee Salokylän luontopolun eli Salokylän renkaan reitillä. Luontopolku on 5,8 km ja lähtöpaikka ja opasteet löytyvät Salokylän koululta. Reitti kulkee kylämaisemassa vanhoja polkuja, tienpientareita ja pitkospuita pitkin. Kätköllä voi toki käydä kiertämättä Salokylän Rengasta.


Nuoruuden lähde on myyttinen vesilähde, josta juomisen tai jossa kylpemisen sanotaan antavan ihmiselle ikuisen nuoruuden. Tarinoita tällaisista lähteistä tunnetaan kaikkialta maailmasta jo vuosituhansien takaa. Aleksanteri Suurenkin arvellaan etsineen matkoillaan jokea, joka parantaisi iän tuomat vaivat ja kesiajalla monet kuninkaat ja paavit pyrkivät myyttisen pappiskuningas Johanneksen suosioon, epäilemättä myös siksi, että Johanneksen uskottiin hallitsevan maata, jossa virtasi kultainen joki ja ikuisen nuoruuden lähde.

Tunnetuin nuoruuden lähteen etsintä liitetään espanjalaiseen tutkimusmatkailija Juan Ponce de Leóniin, jonka sanotaan etsineen nuoruuden lähdettä, kun hän rantautui Amerikan mantereelle vuonna 1513. St. Augustinessa Floridassa voi vierailla de Leónin löytämäksi väitetyllä lähteellä, vaikka todellinen rantautumispaikka taisi olla reilut 200 km etelämpänä.  Lähteen etsintäkin liitettiin Leóniin vasta tämän kuoleman jälkeen.

Ikuista nuoruutta on lähdeveden lisäksi tavoiteltu muutenkin. Tässä muutama esimerkki: Viikinkien mytologiassa ikuisen nuoruuden salaisuus piilee kultaomenoissa, jotka kasvavat Idun-jumalattaren puutarhassa. Joka syksy Idun tuo kullekin jumalalle yhden kultaomenan estämään vanhenemisen - ja sen myötä kuoleman. Kreikkalaisessa mytologiassa granaattiomena on kautta aikojen yhdistetty kauneuteen, hedelmällisyyteen ja ikuiseen nuoruuteen.  Hedelmää on pidetty jopa kuolemattomuuden symbolina ja elämän eliksiirinä. Gilgamesh-eepoksen mukaan merenpohjassa kasvoi ohdakkeen kaltainen ikuisen nuoruuden mahdollistava kasvi. Tarinan mukaan sankari saikin kasvin haltuunsa, mutta jätti sen hetkeksi kaivon reunalle ja siitäpä paikalle osunut käärme söi sen. Siksi käärme luo nyt nahkansa ja säilyttää nuoruutensa, kun taas ihmisten pitää vanheta samoissa nahoissaan.

Nuoruuden lähdettä ei etsinnöistä huolimatta ole koskaan löytynyt. Ehkäpä lähteen mahdollisuus onkin kiinnostavampaa kuin sen todellinen olemassaolo. Mene ja tiedä, etsiminen kannattaa aina.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

142 Logged Visits

Found it 141     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.