Skip to Content

<

Hämmäauteensuon laavu

A cache by routaporsas Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/28/2015
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Hämmäauteensuo on harvinainen suoluontokohde Etelä-Karjalassa. Pitkospuita pitkin pääsee Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön laavulle. Koko polun pituus n. 1,5 km. Kätkön kuvaus on lainattu pääasiassa Hämmäauteensuon infotaulusta.

Hämmäauteensuo on Lappeenrannan kaupungin omistama luonnonsuojelulailla vuonna 1985 rauhoitettu luonnonsuojelualue.

Lappeenrannan Hämmäauteensuo on avoin, reunoiltaan puustoinen noin 30 hehtaarin kokoinen suoalue, joka edustaa uhanalaista alkuperäisluontoa.

Hämmäauteensuon pääsuotyypit ovat neva ja räme. Neva on karu avosuo ja räme on mäntyä kasvava suo. Kuusta kasvavaa korpea on suojelualueen ulkopuolella. Hämmäauteensuolla ovat edustettuina kaikki yleiset suotyypit.

Suokasvillisuutta alueella edustavat suokukka, vaivero, tupasvilla, raate, suopursu ja vaivaiskoivu. Marjastajia puolestaan ilostuttavat puolukat, mustikat, karpalot ja lakat. Uhanalaisista ja harvinaisista eläinlajeista alueella tavataan niittykirvinen ja taivaanvuohi.

Hämmäauteensuo on rauhoitettu luonnonsuojelulain nojalla ja se on valtakunnallisessa soidensuojeluohjelmassa. Marjastus, sienestys ja opetuskohteena käyttö on sallittu. Liikkumista suositellaan kuitenkin keskitettäväksi rakennetuille pitkospuille.

Samalla laavulla oli aikaisemmin vuonna 2006 piilotettu geokätkö Hämmäauteensuo, joka arkistoitiin keväällä 2015. Koska mie tein sen arkistointipyynnön, niin ajattelin että onhan se tahdikasta perustaa tilalle aktiivinen kätkö.

Kätkö itsessään on PET-putkilo, jossa lokikirja ja kynä. Kätkö on kaikkien suursuosikki eli laavukätkö, etsintäpiiriä ei siis tarvitse laajentaa liikaa, vaikka naatit heittelisivätkin. Vaikka kukaan ei näitä kuvauksia luekaan, niin toivoisin, että kätkö palautetaan huolellisesti takaisin piiloonsa.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

197 Logged Visits

Found it 183     Didn't find it 10     Publish Listing 1     Owner Maintenance 3     

View Logbook | View the Image Gallery of 4 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.