Skip to Content

<

KALAKIERROS Piinukoski Merikarvia Alphabet-K

A cache by Muija Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/15/2015
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä kätkö kuuluu Merikarvia alphabet-kätkösarjaan, ja on sarjan K-kätkö. Kätkö sijaitsee Piinukosken uudella riippusillalla.

KALAKIERROS on Merikarvianjoen kalastusjärjestelyistä, kalakannan hoidosta sekä taukopaikoista, jäte- ja puuhuollosta yms. vastaava 1990-luvun alussa perustettu kolmen osakaskunnan muodostama voittoa tavoittelematon yhtymä. Kaikki yhtymän keräämät kalastuksen lupatulot käytetään joen kalakantojen parantamiseksi ja kalastuspaikkojen kunnossapitoon

Kätkössä ei ole kynää.
Piinukoskelle tehtiin koskikunnostus vuonna 2013, aiemmin varsin tasainen rännimäinen koski on kunnostuksen jälkeen huomattavasti monimuotoisempi paikka niin kaloille kuin kalastajille. Kosken niskalla on riippusilta, joten kalastajan on helppo vaihtaa puolta joka vedenkorkeudella. Riippusillan yläpuolelle lisättiin jokiuoman uudistuksessa reilusti nousukaloille sopivia asento- ja levähdyspaikkoja, mikä onkin erinomaista aluetta niin taimenen kuin lohenkin kalastukseen. Riippusillan alapuolella on kosken yksi syvimmistä alueista mikä on hyvä paikka kirjolohen tavoittamiseen. Syvemmän alueen jälkeen kosken uoma kääntyy vasemmalle ja koski mataloituu. Matalampi osuus on noin 200 metriä pitkä. Matalan koskiosuuden jälkeen uoma syvenee ja jatkuu tasaisempana virtana noin puolen kilometrin matkan, tälle välille on kunnostuksessa lisätty suurempia kiviä asentopaikoiksi, joten alueelta on mahdollisuus saada siiman päähän myös kirjolohi, lohi tai taimen. Piinukosken alaosassakin on erinomaista kalastuspaikkaa niin perho- kuin virvelikalastukseen noin 200 metrin matkalla.

Jos FTF-lokkaaja haluaa, hänellä on mahdollisuus tehdä sarjaan seuraava kätkö. Mitään pakkoa ei luonnollisesti ole tehdä seuraavaa kätköä , mutta olisi toivottavaa, että ensilöytäjä kirjoittaisi logissaan, haluaako hän käyttää mahdollisuuttaan tehdä sarjan seuraava kätkö. Toinen löytäjä saa halutessaan vuoron, jos ensimmäinen ei halua tehdä kätköä tai ei kerro lokkauksessaan sitä tekevänsä. Kolmas kätkön löytäjä voi halutessaan tehdä kätkön, jos toinen kätkön tekijä ei ole sitä halunnut tehdä tai ei kerro loggauksessaan haluavansa tehdä kätköä jne. . Kätkön loggaus ei vaadi keneltäkään mitään muuta kuin kätkön löytämisen. Kätkö voi olla esim. jokin rakennus, historiaan/kulttuuriin liittyvä paikka/henkilö,yritys tai mikä tahansa muu Merikarviaan liittyvä. Kopioithan tämän tekstin myös seuraavaan kätköön!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

78 Logged Visits

Found it 70     Didn't find it 2     Write note 3     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.