Skip to content

<

DUES-CENTES CREUS - CEMENTIRI METAFÒRIC

A cache by doserr Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/17/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Les 200 creus és una intervenció artística realitzada en un bosc cremat. 


DUES-CENTES CREUS – CEMENTIRI METAFÒRIC

Les 200 creus és una intervenció artística realitzada en un bosc cremat aquest estiu durant l'incendi d’Òdena que cremà prop de 1400 hectàrees entre el Bages i l'Anoia. La intervenció la realitza l'artista i bomber Marc Sellarés que treballà en aquest incendi com a voluntari.

És tracta d'una acció artística entre Sant Salvador de Guardiola i El Bruc, just en la frontera del Bages amb l'Anoia on l'artista ha transformat un bosc de pins cremats en unes 200 creus utilitzant la fusta dels mateixos arbres.

La intervenció neix de la voluntat de fer un ritual de dol pel bosc cremat, el realitzà a tocar de la carretera per la voluntat de compartir aquells sentiments amb la resta de la societat.

Al veure els esquelets dels pins calcinats l'autor li recordà els camps de creus de Normandia i a partir d'aquí començà a esporgar els arbres fins que un "accident futbolístic" l'obligà a parar el projecte que està previst acabar-lo a primers del 2016.

El projecte de les 200 creus transcendí a la premsa catalana i ara fa un més feu el salt als mitjans de comunicació internacionals.

S'ha publicat àmpliament en la majoria de països desenvolupats del planeta, a tall d'exemple als EUA ha aparegut en més de 100 mitjans de comunicació, en 26 del Japó, i 7 de l'Aràbia Saudí, aparegué també en portada de l'edició europea del The Wall Street Journal.

Aquest gran ressò internacional ha portat a l'autor a plantejar-se la possibilitat d'exportar el projecte en d'altres indrets del món on la desforestació per incendis forestals intencionats sigui un problema.

 

Podeu trobar més informació del projecte i de l'artista a: www.marcsellares.cat

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.