Skip to content

Pilgrimsveje - Ringsted klostergård Traditional Cache

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej Olefant

En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen nu arkiveret.

Caches der bliver arkiveret på grund af misligholdelse eller manglende respons, kan ikke hentes frem fra arkivet igen.

Geohilsen

Toa Ignika
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland

Kontaktinformation: danskereviewere@gmail.com
OBS
* Hvis du skriver om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå som det første i beskeden, gerne med et link.
* Denne, og andre logninger af typen "Reviewer note" og "Note to reviewer" bliver automatisk slettet når cachen publiceres.

Følg de danske reviewere på Facebook
(mgl respons)

More
Hidden : 12/6/2015
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

8987fca5-403f-4f8a-83a5-31b6355eae2a_l.jpg (640×640)06083fd5-151a-4de4-9f95-72538fe5d7f2_l.jpg (640×640)


 I cachen: Logbog og blyant. Fra start: Små bytteting. FFC kan kopieres eller blive tilsendt.

Serien blev påbegyndt i forbindelse med Mega Event 2015 med tema om Middelalderen.

Cachen er beliggende nær domkirken i Ringsted, som var et vigtigt pilgrims mål i middelalderen. Cachen ligger nær klosteret.

Jeg har selv været en meget ivrig pilgrimsvandrer og har vandret 4 gange på caminoen i Spanien i alt 3.000 km. Endvidere har jeg vandret og cyklet på de nye pilgrimsveje her i Danmark, og der er de sidste år blevet gjort et stort arbejde for at kortlægge de gamle pilgrimsveje. Da de nærmeste veje efterhånden er blevet stærkt motoriseret, har pilgrimsforeningen markeret mindre veje, som er mere egnet til at vandre og cykle. Ved denne cache, er der en sådan markering. Jeg kommer ofte igennem Ringsted på næsten ugentlige besøg i Korsør for at passe børnebørn.

En vigtig ting i Middelalderen var pilgrims vandringen til katedralen i Santiago De Compostela i det nordvestlige Spanien, hvor Jesus dicipel, Sankt Jakobs relikvier ligger i en sølvkiste. I Det nordlige Spanien er den franske Camino mest kendt. En camino vandring starter fra hvor man bor, og i middelalderen vandrede man, sejlede og nogle få velhavende red på hest. Man gjorde det for spirituelt at rense sig og søge de åndelige mål. Man brugte sneglehuse for at markere vejen, og tegnet på en pilgrim er en muslingeskal.

Jeg har beskrevet pilgrimslivet i min Camino serie på Amager Fælled.

Den største Camino er fra Nidaros-domen i Trondhjem i Norge og gennem Sverige til Helsingborg eller Malmø, gennem Danmark og Europa til Spanien. I Danmark er de største ruter fra Helsingør over Gurre til Esrum kloster. Videre til Hillerød og over Ballerup til Roskilde Domkirke. Her støder Caminoen sammen med Caminoen fra Kastrup, og går over Kalvebod Fælled ad Fjernvandrervej E6, som går til Korsør m.m.

Middelalderen i dansk og nordisk sammenhæng er en senere periode end i det sydligere Europa. Her er middelalderen fra ca. 1000 til 1536 og er den periode, hvor den romersk-katolske kirke var den officielle kirke i Danmark. Det var bl.a. i denne periode, at Danmark kirkeligt blev delt ind i otte stifter.

Det var i middelalderen, at de fleste af vores traditionelle kirker blev bygget, og kristendommen betød meget i samfundet, hvor kirkens magt var fremherskende.

Ordsprog fra middelalderen af Peder Låle:

  • At give dårer råd, er som at slå koldt vand på en gås.
  • Barnet skal krybe før det nemmer at gå.
  • Bedre halvt brød end intet.
  • Den skal have stærke ben, der skal bære gode dage.

 

English:

In the cache: Logbook and pencil. From start: Small things to change.

The long distance Walking Way and bicycle road - Pilgrims road from the Middle Age to Santiago De Compostela in the North of Spain.

 

 

Additional Hints (No hints available.)