Skip to Content

This cache has been archived.

Hemppu01: Kätköjen Aatelit arkistoon, metsätöitä alueella ja traili pilalla.

More
<

2. Kätköjen Aatelia; Halti

A cache by Hemppu01 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/07/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kätköjen Aatelia: HALTI, http://coord.info/GC1EK4F

Sun Gearin Keravalla ollessa Suomen kätköjen iskä on Kilpisjärvellä sijaitseva Halti puolestaan se kätköjen ÄITI. Halti - käynti tunturilla ja kätkö olivat pitkään haaveena. Haaveesta tuli totta heinäkuussa 2015 kipaistessamme nieminla:n retkikunnan kanssa Suomen korkeimmalle kohdalle. Jo itse valmistautuminen ja matka huipulle olivat oma seikkailunsa (näistä loggauksessa lisää). Reissun kruunasi optimaalisen hieno sää Lapin yöttömässä yössä. Tämä oli sellainen "once a lifetime" juttu... Huikea reissu!
***

Siilinjärveltä löytyi lisää mukavaa kätköilymaastoa ja uudelle kätköreitille piti saada teema ja nimi. Siitä se ajatus sitten lähti - Kätköjen Aatelia. Enemmän ja vähemmän aatelisia on tullut tähän mennessä (vuodesta 2009) kierrettyä ja hienoja kokemuksia, maisemia ja kätköjä löydettyä. Paljon on toivon mukaan vielä myös löytämättä.
Tähän kätkösarjaan olemme ottaneet sekalaisessa paremmuusjärjestyksessä olevan poiminnan muutamista itsellemme eniten mieleen jääneistä ja omasta mielestämme suositeltavista kätköistä (lähes) ympäri Suomea. Kaikki kivat purkit eivät listaukseen mahtuneet, pahoittelut siitä jo etukäteen! Elämä kulkee eteenpäin ja osa näistä kätköistäkin voi olla jo hyllyllä.


LUETHAN ALLA OLEVAT JA JOKA KÄTKÖKUVAUKSESSA TOISTUVAT OHJEET ENNENKUIN SÄNTÄÄT METSÄÄN. KIITOS.

Muutamia ohjeita Kätköjen Aatelit -reitille lähtijöille:

* Toivomme sinun lähtevän reitille kätköjen numerojärjestyksessä tai ns. vastakarvaan ja kiertävän reitin jalkaisin. Myös hyvällä maastofillarilla ajo mahdollista, mutta en välttämättä suosittele (ojan- ja puiden ylityksiä, polutonta aluetta jne.).
* Reitille on mahdollista lähteä Vuorimäen tieltä (kesä ja talvi waypointit), mutta huomioithan osan matkaa tieosuudella olevan pysäköintikiellon. Tiellä kulkee läheisen louhoksen rekkoja, joten ole varovainen ja jätä ajoneuvosi siten, ettei se tuki liikennettä.
* Matkavarrella on kaikenlaista maastoa; kuivasta kangasmetsästä soisempaan ja mukavilta poluilta poluttomaan metsään. Järkevän reitin saamiseksi on jossakin kohdassa pakko poiketa myös ryteikköisemmän umpimetsän puolelle. Tässä kohtaa muistutan, että jätä reitti kiertämättä, jos ryteiköt jotenkin ahdistavat.
* Metsäpoluilla moottoriajoneuvoilla ajo on kielletty! Maanomistaja toivoi myös koirien olevan kytkettynä.
* Matkanvarrella saattaa olla houkuttelevia yksityisiä pikku teitä ja talojen läheltä kulkevia polkuja, mutta sieltä saattaa saada äkkilähdön. En suosittele näitä sivuteitä käyttämään, vaan kulje Kätköjen Aatelit rengasreittinä numerojärjestyksessä. Kunnioitetaan siis ihmisten yksityisyyttä ajelematta kenenkään pihojen tai talousalueiden läpi (koskee erityisesti Kumpunen Itäharju -aluetta).

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

147 Logged Visits

Found it 145     Archive 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.