Skip to Content

<

Nuukan isännän katoamistemppu

A cache by Nanu81 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/29/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kätkön löytämiselle on kaksi vaihtoehtoista tapaa. Voit löytää kätkön joko kulkemalla tarinan neuvomaan reittiä tai vaihtoehtoisesti voit ratkaista mysteerin millä saat koordinaatit selville. Matkaa parkkipaikalle ja takasin kertyy noin 1,5 km. Kätkö on talvilöydettävä jos lunta ei ole kovin hirmuisia määriä. Kätkörasiassa on leimasin, älä ota sitä mukaasi.Tarina

Naimattomalla laihialaisisännällä oli suuri huoli taaslähestyvästä karkauspäivästä, tiedä vaikka hamekankaan joutuisi ostamaan. Isäntä tuumasi että lienee parempi jälleen päiväksi piiloutua ettei naapurin leskirouva pääse kosimaan. Hyvän paikan isäntä tiesi ennestään ja sinne siis taas piiloutui.

Leskirouva Hulda päättikin olla tällä kertaa ovelampi ja piilon löytää. Aina kannattaa koittaa, eihän tuossa mitään menetä jos ei ittelleen ukkoa saa niin ainakin ilmaisen hamekankaan.


Samaan paikkaan akka päätyi kuin minne sinäkin tätä reissua aloittaessasi menet. Ympärilleen akka vilkuili kunnes parkkipaikan kulmassa näki viitan suuntaa näyttävän, sitä seuraamaan hän lähti.


Monia metsätyyppejä matkalla lienee nähtävän ja riidenliekokin siellä kasvaa. Matkaa Hulda jatkoi kunnes saapui paikkaan, joka mustikoista muistutti. Voi kun armaan itselleni saisin niin kyllä hänelle syksyn tullen maukkaan piiraan mustikoista soisin. Vaan eipä auttanut jäädä haaveilemaan, matkaa oli jatkettava joutuisaan.

Matkalla muutaman katajanmarjan poimi, niistä oivan mausteen loisi. Aikansa kun matkaa lemmenkipeä taittoi, niin saapui paikkaan kummalliseen, ihmisen tekemään linjamaiseen, joskus aiemmin aukeaan hän saapui. Toisella puolella linjaa metsä tiheäksi ja uudistuneeksi muuttui. Keskellä linjaa pieni puinen kyltti suuntaa nuolella näytti, sitä varmaankin seurata kannatti.


Pitkään naisparka yksin metsässä kulki, reitillä väärällä olevansa luuli. Kunnes tieto horsmasta, ruususta rentun, uskon uuden suunnasta oikeasta antoi. Tästä kun hieman matkaa jatkaa, sai sydämellistä toivoa jotta tällä kertaa onnistaa taitaa. Nyt akka jo onnessaan oli, tänne se ukko varmana tuli!

Matkaa uudella tarmolla hän jatkoi ja suuntaansa vakaasti uskoen. Taittoi matkaa kunnes vastaan tuli viitta joka suunnalle uudelle houkutti. Hetken piti tuumata että minnekkäs se sulho armas mennyt ois? Suunta toinen loputtomalta vaikuttaa mutta toinen voisi suojan antaa.

Matkaa on jo sen verran kuljettu että kenkiä on liikaa kulutettu. Siispä suunnan houkuttavan, reissun loppua enteilevän hän valitsi.

Pienen matkan kuljettuaan paikan mielenkiintoisen hän löysi. Teki ympäri kierroksen jos toisenkin kunnes kohdassa suunnilleen korkeimman ja terävimmän hän alhaalta suojasta etsimänsä löysi.


Löysikö leskirouva Hulda itselleen sulhasen, hamekankaan vai jotain muuta, se sinun pitää itse selvittää.Mysteeri

Tämä kätkö sijaitsee vanhalla metsäpaloalueella. Metsäpalo oli vuonna A ja silloin metsää tuhoutui noin B hehtaaria.


Karkauspäivä on oleellinen osa tarinaamme mutta aikoinaan roomalaisilla oli kokonainen karkauskuukausi. Karkauskuukaudellisena vuotena helmikuussa oli C päivää. Vuonna 46 eaa. karkauskuukausia oli yhteensä D ja vuosi kesti tuolloin kaiken kaikkiaan E päivää.


Kätkö löytyy koordinaateista N62 56.(A-18-11*B-C) E022 06.(E-E/D-C*D-17)


Tarkasta ratkaisusi

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

102 Logged Visits

Found it 100     Write note 1     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.