Skip to Content

This cache has been archived.

neolife: Näyttää siltä, että tätä kätköä käydään nyt jatkuvasti jästimässä, joten pistetäänpä tämä arkistojen uumeniin. Kiitokset kaikille kävijöille.

More
<

Oulun kaupunginosat - 121. Kello

A cache by neolife Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/02/2016
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Tämä kätkösarja esittelee 1.1.2013 perustetun Oulun kaupunginosat. Uuteen kuntaan on liitetty entiset Haukiputaan, Kiimingin, Oulun, Oulunsalon ja Yli-Iin kunnat sekä vuoden 2009 alusta liittynyt Ylikiiminki. Näin muodostuneessa Oulun kaupungissa on 23 suuraluetta ja 106 kaupunginosaa.

Kello on Oulun kaupunginosa Kellon suuralueella entisen Haukiputaan kunnan alueella Pohjois-Pohjanmaalla. Kaupunginosa muodostettiin 1. tammikuuta 2013 kuntaliitoksen myötä.

Kaupunginosaan kuuluvat Holstinmäen, Kiviniemen, Virpiniemen, Takkurannan ja Pohjois-Kellon kylät ja alueet.

Kylän uskotaan saaneen nimensä kirkonkellosta. Kellossa oli vielä keskiajalla oma kirkko, jolloin kylä oli isompi kuin Haukiputaan kylä. Kirkko tuhoutui venäläisten hävityksessä, jolloin kirkko rakennettiin Kiiminkijoen suulle.

Alueen tärkeimmät tiet ovat seututie 847 eli niin sanottu Vanha nelostie sekä valtatie 4. Oulun ja Tornion välinen rautatie sivuaa Kellon kylää. Rautateiden henkilöliikennettä ei ole, ja Kellon rautatieasema on lakkautettu.

***************************************************************************************

Kuka tahansa kätkön löytäjä, joka ensimmäisenä ehtii ilmoittautua, saa tehdä seuraavan kätkön tähän sarjaan. Seuraavan kätkön toivotaan tehtävän muutaman viikon kuluessa valitsemastaan vapaana olevasta kaupunginosasta, jossa myös kätkön tulee sijaita. Omakohtainen kokemus ko. kaupunginosasta on plussaa. Tämä antaa mahdollisuuden suunnitella kätköjä jo etukäteen. Seuraava kätkö voi olla helpohko tradi, multi tai mysteeri. Nimeä uusi kätkö samalla periaatteella kuin tämä löytämäsi, niin sarjaan jo tehdyt kätköt on helppo löytää hakutoiminnolla.

Mikäli tämän kätkön FTF-löytäjä käyttää itse mahdollisuuden seuraavan kaupunkiosakätkön tekoon, niin on toivottavaa, että ilmoittaa siitä selvästi. Muutoin joku seuraavista löytäjistä voi ilmoittautua vastaavasti seuraavan tekijäksi ja sarja jatkuu.

Sarjan tarkoituksena on saada uusia laadukkaita kätköjä eri kaupunginosiin, myös niihin joissa niitä ei ole tai on niukasti. Tavoitteena on myös innostaa uusia kätköilijöitä tekemään kätköjä.

Kopioi tämä tähtien välinen osuus tekstistä seuraavan kätkön kuvaukseen, jotta kätkösarja jatkuisi.

*************************************************************************************** 

Luettelo kaupunginosista. Myös meirami pitää listaa tehdyistä kätköistä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

185 Logged Visits

Found it 178     Didn't find it 2     Write note 1     Archive 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.