Skip to Content

<

Suomi100 - Ilmoitusasia

A cache by ranneli Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 5/6/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Huom! Suomi100-kätkösarja on alun perin tehty 50:n kätkön trailiksi. Noin vuosi julkaisun jälkeen on tullut palautetta Matkalammen ulkoilureitin varrella asuvilta asukkailta, että kätköily aiheuttaa häiriötä. Siksi olemme päättäneet arkistoida kätköt noilta alueilta. Samoin metsätyöt ovat tehneet reitin varrella tuhojaan, joten trailiksi tätä kätkösarjaa ei voi enää kutsua.

Suomi100-kätkösarja sisältää myös bonuskätkön Suomi100 Bonus - Finlandia, jonka koordinaatit saat kokoon sarjan kätköiltä.


Suomi100-kätkösarja on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.

Ilmoitusasia


Bolshevikkien kaadettua Venäjän väliaikaisen hallituksen lokakuun vallankumouksessa Suomen senaatti ei enää tunnustanut Venäjän uutta johtoa ja totesi Suomen ja Venäjän valtioyhteyden lakanneen. Eduskunta julistautui 15.11.1917 Suomen korkeimman vallan haltijaksi. Sen jälkeen se valitsi itsenäisyyssenaatin, jonka puheenjohtajana eli pääministerinä toimi Svinhufvud. Senaatin tärkeimpänä tehtävän pidettiin Suomen itsenäisyyden pikaista järjestämistä.
 

Porvarit ja sosialistit olivat kuitenkin erimielisiä tavasta, jolla itsenäisyys toteutettaisiin. Niinpä senaatti päätti antaa itsenäisyysjulistuksen eduskunnalle pelkkänä hallituksen ilmoituksena, jotteivät porvarien ja sosialistien väliset erimielisyydet nousisi esiin keskustelussa. Vasemmiston tuen saamiseksi julistuksessa päätettiin mainita, että itsenäisestä Suomesta tulisi tasavalta.
 

Senaatti antoi ilmoituksen Suomen julistautumisesta itsenäiseksi eduskunnalle 4. joulukuuta 1917  ja eduskunta hyväksyi esityksen 6.12.1917  äänin 100–88. Tätä päivämäärää vietetään Suomen itsenäisyyspäivänä.

 

Eduskunnan 6. joulukuuta 1917 äänin 100–88 hyväksymä julkilausuma:

Sen johdosta, että hallitus on tehnyt Eduskunnalle esityksen uudeksi hallitusmuodoksi, joka on rakennettu sille pohjalle, että Suomi on riippumaton tasavalta, Eduskunta korkeimman valtiovallan haltijana päättää puolestaan hyväksyä tämän periaatteen ja hyväksyä myös, että hallitus, saattaakseen Suomen valtiollisen itsenäisyyden tunnustetuksi, ryhtyy niihin toimenpiteisiin, jotka hallitus on sitä varten tarpeellisiksi ilmoittanut.

 

Lähteet:
Suomen historian pikkujättiläinen
www.kansallisbiografia.fi/kb/artikkeli/501/

Wikipedia
 

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

198 Logged Visits

Found it 197     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.