Skip to Content

<

SK16 Holestad

A cache by Henks69 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/06/2016
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Det här är en del i multiserien Ivö 1721 om fyra multicacher och en bonusmyst. Multin består av tre steg: ett dit koordinaterna pekar, ett mellansteg och en slutgömma. På de första stegen finns upplysningar med koppling till kartan över Ivö 1721 enligt en liten miniberättelse. Alla namn och uppgifter är tagna från avmätningsprotokoll och katekisimilängder över befolkningen på Ivö 1721. Du behöver ha tillgång till denna karta, lagd i dagens projektion, se nedan.


Holestad
 
  Ditt uppdrag är att leta upp Ivar Ivarsson på gård nummer 3. Det är ett väldans tumult i byn och Ivars dräng Jöns har råkat illa ut. Pigan Ellna menar att Ivar nog är nere vid Flötö kärr någonstans. Du hittar säkert sonen Ored därnere vid stranden. Han älskar att sitta på flyttblocket som sticker upp som en liten kobbe ur Ivösjön, just utanför stranden. Där sitter han och drömmer och beundrar den lilla ön Flötö, som ligger några hundra meter söderut. Han drömmer om att kunna simma dit, men simma är det få som kan på Ivö 1721.

Anvisningar

Du behöver ha tillgång till kartan över Ivö by från 1721, lagd i dagens projektion, när du är i fält eftersom du får anvisningar med koppling till denna. Det är en kmz-fil, vilket är filformatet som bland annat Google Earth använder. Det är dessutom en filtyp som kan laddas in i de vanligaste typerna av GPS. Ännu bättre prestanda är det vanligen i de olika varianterna av mobiltelefon som finns. Välfungerande gratisappar för detta är lätta att hitta. För android exempelvis appen Custom maps. Den som behöver vägledning i det här tekniska ska inte tveka att höra av sig till CO. Du behöver dessutom en QR-läsare, eftersom de flesta ledtrådarna ges av en QR-kod på platserna. Det finns geochecker kopplad till alla steg och slutgömmor, där du kan få de exakta koordinaterna genom att kunna identifiera de ungefärliga i kartan.

Hämta hem Ivökartan genom att klicka på kartan nedan och spara ner på din GPS och/eller mobil.

Obs! Ovanstående karta behöver du ha tillgång till när du löser multin i fält.

På startkoordinaterna finns anvisningar till mellansteget.

Instructions

For instructions in English, please contact CO.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

52 Logged Visits

Found it 50     Write note 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.