Skip to content

'La masia gegant' Mystery Cache

Hidden : 05/11/2016
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Amb la geocerca 'La masia gegant' coneixeràs detalls interessants de la colla de Geganters de Badalona. Et convidem a resoldre les coordenades finals i saber on s'amaga el secret de la masia gegant...


La Colla de Geganters de Badalona La colla es va fundar l'any 1986. La primera sortida que es va fer va ser per l'Ofici Solemne de Festa Major (15 d’agost) d’aquell any. Abans no hi havia colla de geganters, a Badalona. Els gegants els duien colles de fora de la ciutat (com per exemple la de Terrassa), persones voluntàries de Badalona o bé gent que era contractada per l'Ajuntament. L’any 1985 s’havien recuperat els gegants vells, l'Anastasi i la Maria.

Malauradament, l’any 1986, just a l'acabar la trobada de gegants de les Festes de Maig, van patir un greu incendi. Aquest fet va desencadenar la formació de la colla amb gent vinguda, sobretot, del món de l’esbart. Durant els més de 30 anys d'història de l'entitat s'han anat recuperant les diverses parelles de gegants que hi ha hagut a la ciutat. A més, s'ha treballat molt en la creació de nous balls, i també en la difusió del món geganter a les escoles. Actualment l'entitat es fa càrrec dels vuit gegants de la ciutat, d’en Tasi i la Mariona (tot i que aquests dos gegantons cada any els porten els alumnes de sisè de primària d'una escola diferent), del Follet i la Dimonieta, de l'Àliga i dels capgrossos de la ciutat. Que la música soni bé és tan important com que els balls surtin rodons. És per això que durant l'any el grup de músics de la colla assaja un cop a la setmana, i quan s'acosten les Festes ho fan dos cops per setmana. Les coreografies també s'han d'assajar de manera acurada. Per això també es fan assajos des de finals de febrer i fins passades les Festes de Maig.

Més informació: Colla de Geganters de Badalona

Ara et proposem que resolguis la coordenada final, on es troba amagat el catxé, responent les següents preguntes:

A) Si has llegit bé la història de la colla sabràs quin any es va fundar... L’any 198_ Quin és el número que falta?

B) A quin edifici podem veure exposats els gegants durant les Festes de Maig? Quantes A hi ha a la resposta?

C) Hi ha un dia a l'any en el que els gegants vells, l'Anastasi i la Maria, entren i ballen a l’església de Santa Maria. Quin dia és?

D) Quantes espardenyes hi ha en aquesta fotografia?

E) Quin any es va estrenar la Dimonieta? 199_ Quin número falta?

F) Quin any es va recuperar l'Àliga de la Ciutat? 199_ Quin número falta?

G) Visualitza aquest vídeo :

El Ball de Cort a vista de gegant

De quin color són les flors que porta a la mà la Maria? . Lloc q ocupa la lletra R a la resposta:

H) Quin gegant porta una espasa? Quantes lletres B hi ha a la resposta?

Additional Hints (No hints available.)