Skip to Content

This cache has been archived.

Juki69: Ei oikein löydy paikkaan sopivaa oravankestävää camoa joten kiitän kaikkia kävijöitä ja siirrän tämän arkistoon.

More
<

Maksjoen ison kiven iskemäpaikka

A cache by Juki69 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/14/2016
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Vanhat, paikkakunittain vaihtelevat tarinat ovat mielenkiintoisia kuten tämäkin tarina. Isoja kiviä millä kirkkoja on heitelty löytyy muualtakin kuin Lohjalta mutta tämä on kyllä hyvä. Alkupisteellä voit ihailla Maksjoen isoa kiveä mutta ethän mene kiipeilemään sen päälle koska se on yksityisen mailla.


Katolisen legendan mukaan kirkonrakentajat saivat anteeksi sitä suuremman synnin, mitä isomman kiven he olivat nostaneet kirkon seinään. Mutta kun katselee Lohjan kirkon seinässä olevien kivien kokoa, tulee vakuuttuneeksi siitä, ettei Lohjalla siihen aikaan ole niin paljon syntiä ollutkaan, joten tuntuu paljon luotettavammalta se tieto, että jättiläiset ovat nämä kivet seinään nostaneet. 
 Kun kirkon seinät olivat valmiina ja katto päällä, näytti kirkonrakentaja jättiläiselle suurta pakettia kirkon vierellä ja kysäisi: 
 - Viitsitkö nostaa tämän tuonne harjalle?
 - Ei suinkaan siinä vaan ole ristiä? kysäisi epäluuloinen jättiläinen, sillä risti oli jättiläiselle kuolemaksi.
 - Ei ole, siinä on vain tuuliviiri, josta lohjalaiset näkevät milloin on hyvä kalailma.
 Ja niin jättiläinen nosti tuuliviirin katolle, jossa se on vielä tänä päivänäkin.
 Seuraavana päivänä kirkonrakentaja näytti samanlaista pakettia ja kysäisi:
 - Viitsitkö nostaa tämänkin?
 Pahaa aavistamaton jättiläinen vei tämänkin paketin harjalle, mutta siinä olikin se risti, jonka nähdessään jättiläinen putosi harjalta risteineen maahan saaden surmansa. Sen jälkeen ei Lohjan kirkon harjalla ole ristiä ollutkaan. Myös se toinen jättiläinen kuoli ristin nähdessään ja sillaksi aikomansa kivet ovat vieläkin järven pohjassa.
 Kirkko tuli valmiiksi ja kello alkoi soida. Hermalan kylän lähellä oli vielä kolmas jättiläinen 
 - kolmevuotias ja 13 metriä pitkä jättiläispoika, joka ei pitänyt kirkonkellon äänestä. Tämän kuullessaan hän sanoi: "Ison Lohjan sonni ulvoo" ja vaimentaakseen sen hän otti ison kiven ja aikoi heittää sillä kirkkoa mutta siinä samassa tuli kova ukonilma ja salama iski kalliolla seisseen poikaan, joka menetti henkensä. Ruumis putosi maahan, josta se seitsemällä härkäparilla vedettiin läheiseen Pahanhaamunsuohon. Siellä reki rikkoutui ja ruumis vajosi suohon johon jäi ruumiin ääriviivoja noudattaen tummempi kasvillisuus joka vielä joitain aikoja sitten oli selvästi nähtävissä. Pojan heittämä kivi putosi maantien varteen Maksjoelle ja on siellä vieläkin. Tästä kivestä lohjalaiset tietävät kertoa hieman kaksiselitteisesti, että kun Lohjan kirkon kello soi, niin se heiluu...


Lähde: Birger Perttula, Länsi-uusimaa 18.8.1978 

No kivihän ei pysähdy kertatömäyksellä vaan nykyiseen paikkaansa se päätyi yhden kimmokkeen kautta. Ensimmäisestä osumasta kivi siis kimmahti 0,847 virstaa. Ihan suoraan se ei mennyt vaan otti 3,344 piirua pohjoisesta itään alkuperäisestä suunnasta poiketen.

Tarkasta geocache.fi:n palvelussa onko ratkaisusi oikea

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

54 Logged Visits

Found it 47     Didn't find it 1     Write note 2     Archive 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.