Skip to content

<

10000

A cache by artomak Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 01/02/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Talvilöydettävä peruskätkö vanhan, jo pois puretun tilan pihapiirissä. Purkista löytyvät loki, kynä ja kätkötiedote. Tilaa on myös geokolikoille ja pienille bugeille. Käsittelehän kätköä hienovaraisesti! Reittipisteistä löytyy ehdotus lähestymissuunnaksi. T arvo 3½ tulee ojan ylityksestä, ja ylitys käy puunrunkoja hyväksi käyttäen. KÄTKÖLLE EI SAA AJAA KOILLISESTA KUUSLAMMEN TIETÄ. SE ON YKSITYINEN!

Taustaa:

12. joulukuuta, tuli 10000 kätkölöydön raja täyteen! Kuin "sattumalta" se on sama päivämäärä kuin ensilöydössäni vuonna 2008. Kaverihan tähän hommaan innosti, kiitos vain! Paljonhan tämä laji on minun maailmaani tuonut, ja paljon olen sen ansiosta maailmaa nähnyt. Eka löytö oli Meri-Teijosta, kun olin vetäytynyt sinne viettämään omaa aikaa. Tai olihan tuo pumi-koira (RIP) mukana jakamassa sitä. Hyvin muistan, kun navigoinnista mitään tietämättömänä soitin helpparipuhelun kaverille, kuinka Garminiin syötetään koordinaatteja. Sen jälkeen homma alkoikin sujua omalla painollaan. Ensimmäinen löytö Teijon Endaliniemeltä oli riemastuttava ja näin sen loggasin: Kivaa oli, tää on mun eka löytö. Vihjeen 250 m ei ehkä pidä ihan paikkansa terv. artomak ja koira. Tästähän harraste otti sitten vallan, ja purkkeja on etsitty kaikkina vuodenaikona niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Pisin jakso ilman löytömerkintää on tilastoissani 39 päivää, joten aika aktiivisesti "tuolla ulkona" on tullut liikuttua.
Noh, harrastus jatkuu edelleen. Uskallaan kuitenkin väittää, että seuraavaan 10000 löytöön menee enemmän kuin 8 vuotta.

Kätköpaikka:

Kätkö on Nuuksion kansallispuiston alueella, ja sille on saatu lupa Metsähallitukselta. Liikuthan maastossa luontoa kunnioittaen!

Tässä alueen historiaa Nuuksion perinneympäristöjen hoitosuunnitelmasta:
Kuusilammen rannalla sijaitseva Vuorela on alkujaan kuulunut Ollilan Ylitalon maihin. Vuonna 1840 lohkottiin Ollilan Ylitalon maista kiinteistö, josta myös Vuorela on myöhemmin lohkottu. Vuorela myytiin Helsingin kaupungille vuonna 1971. Vuorelan pihapiiristä on jäänteenä kivijalka ja puutarhakasveja.
Paikalla on ollut päärakennuksen lisäksi useita pienempiä talousrakennuksia. Vanhoja peltoja ja niittylaikkuja löytyy ympäristöstä runsaasti ja näitä on hoidettu viime vuosina poistamalla kuusia, jotta alue säilyisi puoliavoimena ja valoisana.
Vielä vuoden 1990 peruskartassa paikalle on merkitty rakennuksia. Sittemmin kaikki rakennukset on purettu tai siirretty muualle. Lähikylässä elää edelleen henkilö joka on asunut Vuorelan tilalla.
Läheisen Tamminiitun ja Rinteenojan väliin padottiin 1960-luvulla noin hehtaarin laajuinen tekolampi kirjolohien kasvatukseen. Ennen paikalla oli peltoa. Vanhoissa kartoissa 1970-1990 -luvulla paikalla on lampi. Kun alue liitettiin kansallispuistoon, patovallia purettiin ja tekolampi laskettiin tyhjäksi. Patorakennelma on edelleen jäljellä ja entisen lammen rannalta löytyy puuveneen jäänteet. Myös läheinen Tamminiittu on ihmisen aikaan saama. Paikan länsipäädyssä on pato eli tammi. Padon avulla Tamminiitulle varastoitiin vettä jota sitten juoksutettiin alajuoksulla Korpinkallion kohdalla olleen vesisahan pyörittämiseksi, saha oli toiminnassa 1800 -luvulla.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.