Skip to Content

<

Kahvia ja kanelipullaa

A cache by puskailves Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 02/25/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


On kaunis helmikuun lopun päivä. Neiti Tyykillä on vapaapäivä ja hän onkin erityisen hyvillään siitä, että päivä on aurinkoinen - se on mukavaa vaihtelua kehräämön hämyisiin tehdassaleihin. Hän toimii luojan apulaisena ja pitää kyllä työstään, mutta samalla hän haaveilee näyttelijän työstä ja seikkailuista. Hän pitää lukemisesta ja käy tilipussin salliessa katsomassa eläviä kuvia ja se saa hänet unelmoimaan Yhtiön punaisten tiilirakennusten värittämän maiseman vaihtamisesta toisiin kaupunkeihin ja toisiin maailmoihin. Toistaiseksi hänen on kuitenkin tyydyttävä Ronttismäen kapeisiin kujiin ja katuihin ja kaupungin tehtaan piippujen halkomaan horisonttiin.

Neiti Tyykillä on tänään myös toinen erityinen syy olla hyvillään: hän on lähdössä retkelle erään Yhtiön nuoren insinöörimiehen kanssa. He tapasivat Saaren kansanpuiston juhannusjuhlissa ja ovat siitä lähtien käyneet yhdessä autoretkillä Tammelan kauniissa maisemissa, iltamissa ja jopa keilaamassa. Tänään olisi tarkoitus mennä hiihtämään, nuori herra on nimittäin kuullut eräästä kauniista paikasta, jossa on hyvä istahtaa ja juoda kahvia. Neiti Tyyki ottaakin mukaansa isoäidiltään perimänsä kahvipannun sekä viimeiset kahvinpurut joululahjaksi saamastaan kahvipussista. Kahvin kanssa pitää olla myös jotakin kastettavaa, mutta valitettavasti neiti Tyykiltä on päässeet jauhot loppumaan eikä hän voi leipoa kuuluisia rinkeleitään. "Pitääpä käydä myllyllä hakemassa jauhoja ensi viikolla", hän tuumii. Hätä ei ole kuitenkaan tämän näköinen, sillä insinööri on luvannut ostaa heille Toivosen leipomon kuuluisat kanelipullat ja niinpä he ovatkin sopineet tapaavansa Toivosen leipomon edessä.

Neiti Tyyki lähtee kotoaan Ronttismäestä, ottaa mukaan vuokraemännän sukset, oikoo torin poikki, ylittää Loimijoen, ohittaa herrojen suosiman hotelli Maakunnan ja saapuu leipomon eteen, jossa hänen seuralaisensa jo odottaakin. He astuvat yhdessä sisälle leipomoon, jossa on suorastaan huumaava tuoreen leivän tuoksu. He vaihtavat muutaman sanan Toivosen rouvan kanssa ja kauniin päivän kunniaksi ostavat yhden ylimääräisen kanelipullan. Insinöörin tuttu, pankinjohtajan poika, on luvannut tarjota heille kyydin ja niin he pakkaavat sukset hänen autoonsa ja suuntavat kohti rantaa, josta he aloittavat hiihtoretkensä. Pankinjohtajan poika toteaa pahoitellen, että auton jousitus on rikki ja kyyti saattaa olla hieman kuoppaista, mutta neiti Tyykistä pomput tuntuvat vain hauskoilta.

He saapuvat rantaan, ottavat sukset esiin ja ihailevat näkymiä: puhdas lumi kimaltelee kauniisti auringonpaisteessa, talitintit istuvat läheisen puun oksilla ja tasainen, jäätynyt järvenselkä avautuu silmien edessä laajana. He aloittavat matkanteon kohti retkipaikkaa, kaartelevat ristiin rastiin jäällä, menevät leikkimielisen hiihtokisan ja lopulta kaatuvat yhdessä hankeen. Lopulta he saapuvat saareen. Sinne on rakennettu tulipaikka, jonka luo insinööri menee heti virittämään nuotiota. Neiti Tyyki puolestaan ottaa esille kahvipannun, kahvinpurut ja virittää sen valmiiksi. Hän kaivaa repustaan esille myös kanelipullat, jotka tuoksuvat herkullisilta. He eivät malttaa odottaa kahvin valmistumiseen asti, vaan syövät jo yhden pullan puoliksi. Tämän jälkeen insinööri pyytää neiti Tyykiä etsimään lisää polttopuita. Hän teki sen mielellään, sillä samalla voisi tutustua saareen paremmin. Hän kierteli saaressa, katseli aina välillä järvelle ja löysi hyvän nipun puita. Kohta saisi kahvia ja kanelipullaa.

Etsi alkupisteeltä harmaapohjainen kyltti ja muodosta siinä olevista numeroista GADE. Löydät neiti Tyykin retkipaikan koordinaateista:

N 60° NS.OQH E 023° XI.SDH

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

  • Kahvia ja kanelipullaa. Kuva: puskailves

67 Logged Visits

Found it 64     Write note 2     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.