Skip to content

Thematic Gardens Multi-Cache

Hidden : 2/22/2017
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Scroll down for English... 

****Bahçede ve bina içerisinde lütfen gürültü yapmayın. Herhangi birşey yemeyin veya içmeyin. Bina içerisinde fotoğraf çekmek okul yönetimi tarafından yasaklanmıştır.****

[TR]  

Bu Multi Geocache’i bulmak için Ruhban okulunun bahçesini ve binasını gezmelisiniz. Ruhban okulunda tematik bahçelerle ilgili bilgilendirme tabelaları bulunmaktadır. Bu bilgilendirme tabelalarında Türkçe, İngilizce ve Yunanca açıklamalar vardır. Türkçe ve İngilizcesi aşağıda yazan bu bilgilendirme tabelalarını okumanızı tavsiye ederim. Aşağıda verilen fotoğrafların çekildiği yerleri bularak eksik rakamları bulmanız ve uygun formata göre işlemleri yaparak koordinatlara ulaşmanız gerekmektedir. Doğru koordinatları Geochecker a girdiğinizde spoiler fotoğrafı elde edeceksiniz.

Tematik Bahçeler ve Ruhban Okulu haftanın haftaiçi 09:00-12:30 haftasonu 09:30-12:30 arası gezilebilir. Kutu Ruhban okulu sınırlarının dışındadır.

Bilgilendirme tabelalarında yazan bilgiler aşağıdaki gibidir. (Düzenlenme yapılmadan, tabelalarda yazan aynı metinler buraya geçirilmiştir)

Tematik Bahçeler

Heybeliada Ruhban Okulu’nun güzel bahçesinin yeniden düzenlenmesi belli bir zaman önce başlamış olup, halen devam etmektedir. Bu yeniden düzenleme, Pafos’taki NEAPOLIS Üniversitesi’nden gelen bilim adamlarının Mayıs 2013 yılında gerçekleştirdikleri araştırmaya dayanmaktadır.

Beş ünite veya bölüme sahip bir tematik bahçe oluşturulması hedeflenmiştir.

1-Faziletlerin Yolu

‘’Faziletlerin yolu’’, 2011 yılında Oxford’da bulunmuş 12. yüzyıldaki Codex Clarkianus’un bir metnine dayanıyor. Ruhban Okulu’nun girişindeki bu yolda derin düşünmeye ve huşuya sevk eden 14 bitki bulunmaktadır.

2-Yenebilir Ürünler Üreten Bitkilerden Oluşan Bahçe

Tıbbi bitkiler ve yenir ürünlerin üretilmesini istediğimiz okul bahçesinin çevresinde bulunan bu bölüm, yenir ürünler üreten bitkiler, kesilmekten kurutulmuş ağaçlar, sebze bahçeleri ve aromatik bitkiler içermektedir. Ayrıca bu bahçede küçük bir ‘’biodinamik’’ bağlık da vardır.

Bu bahçenin bir parçası olan tipik bir zeytinlik, aromatik bitkilerin eşliğinde adeta bir ‘’doğal resim’’ gibi, tarihsel yerlerin bitkiler ile ‘’diyaloglar’’ımı resmetmiş tanınmış Yunan mimar Dimitris Pikiyonis’in tabloları gibi bir resim görüntüsü veriyor...

3-Kutsal Kitap Bahçesi

Kutsal kitap bahçesine, Kitab-ı Mukaddes’in bentlerinde sözü edilen ve toplam sayısı 82 olan bitkileri toplamaya ve dikmeye çalışıyoruz. Şu anda bunların çoğu Kilisenin etrafında ve bahçenin başka yerlerinde bulunuyor. Kutsal kitap bahçesi, dünyada bir Ortodoks Manastırında bu türden ilk bahçedir...

4-Bizans Çayırı

Eğitsel nitelikli yenilikçi bir yaklaşımla oluşturduğumuz ‘’Bizans Çayırı’’ndai laleler, karahindibalar, siklamenler/buhurumeryem çiçekleri ve başka bitkilerden oluşan küçük bir bahçeyle Bizans semiyotiğinde önemi olan bitkisel sembolleri göstermeye çalışıyoruz.

5-Bahçe Sanatının Müzesi

Bir küçük ‘’cennet’’e benzetebileceğimi Ruhban Okulu bahçesinin ekümenik (evrensel) karaktere sahip Fener Ortodoks Rum Patrikhanesi’ne ait olmasından hareketle, ona evrensel nitelik kazandırmak istedik. Bu amaçla, her biri 50 metrekareden oluşan bölümlerde, bahçe sanatının bünya çapında en tanınmış tarzlarını segiliyoruz. Bu bahçede Brezilyalı sanatçı ve botankikçi Roberto Burle-Marx’ın stili, Yunanlı natüralist Dimitris Pikiyonis’ninki ile karşılaşıyor. İngiliz tibi bahçenin serbest stilini mükemmelleştiren kraliçenin bahçivanı Capability Brown’un yaklaşımı, güncelliğin sessisliği ve dua ortamını yansıtan Uzak Doğu’nun medeniyeti, Fransa ve İtalya’nın tanınmış bahçe sanatlarının tarzı, Fernando Carouncho’nun selvileri ve buğdayı, Zeytinlerle Akdeniz tarlası... Bütün bunlar yanyana bulunuyor...

Nihayet, ortanca, manolya, şakayık, kamelya gibi sivri yaprakları olan bitkilerden küçük bir bahçe, 1960’ların sonlarında Prens Adaları Metropoliti ilen büyük bir tutkuyla Ruhban Okulu’Nun bahçesiyle ilgilenen, vaktinin büyük bir kısmını bu bahçeye adamış, o nedenle ‘’bahçivan’’ lakabıyla anılan Dorotheos’a ithaf edilmiştir. Yukarıda tarif edilen bütün bölümlerin toplamıi yoğun sembolik anlamlar içeren, her daim canlı, estetik açıdan ilginç bir manastır bahçesi oluşturuyor. Bu bahçenin bir özelliği de manastırın bakımını kendi başına üstlenebileceği nitelikte olması.

Bitkiler, Yunan ve Türk bağışlarından sağlanıyor. Birçok gönüllünün de bahçenin oluşturulmasında yardım ettiğini belirtmemiz lazım. Bahçenin yeniden biçimlendirmesi projesi, yukarıda belirtilen araştırma ekibininde üyesi olan ziraat mühendisi Nikos Thimakis’in sorumluluğunda yürütülüyor.

Brezilya’dan

Bahçenin ‘’Brezilya’dan’’ isimli bölümü Roberto Burle-Marx’tan esinlenmiştir.

20. yüzyılın en önemli peyzaj mimarı, Brezilyalı Roberto Burle-Marx’ın estetiği, tabiata dayanır. Örneğin, asla çiçek renklerini karıştırmaz, aynı bitki türünden büyük gruplar ve yerel bitkiler kullanır ve dinlendirici bir bahçenin içine kayalıklar yerleştirir. O, her bitkinin karakteriyle ve o bitkinin bütün bahçeyle nasıl bir etki yaratacağıyla çok ilgilenir. Bahçe bir müzik kompozisyonu, bitkiler de notalar gibidir. Hayvanlarla bitkilerin etkileşimini be bitkilerin nasıl çiçek açtıklarını anlamaya çalışır. Tasarımlarında bu özellkiklerden kaynaklanan bir derinliği arar. Burle-Marx büyük bir beceriyle, bitkilere herykel formu verir. Bir bahçede yürürken oluşan dinamiklere çok dikkat eder. Hareketlilik hissi, onun şekillendirdiği bahçelerde çok önemli bir unsurdur. Burle-Marx, ‘’tematik bahçe yaklaşımı’’nın babası kabul edilir. Endemik floranın (yöreye özgü nabatatın) sebatlı bahçivanı olan tanınmış Yunan natüralist mimar Dimitris Piionis ile neredeyse aynı çağda yaşamıştır. Onların hem yaklaşımları hem de ruhları, bu kutsal yerde karşılaşıyor. 

İspanyol Bahçesi

Fernando Caruncho’dan esinlenmiştir.

Caruncho, kendini bir peyzaj tasarımcısı olarak tanımlamayı reddeder. Kendinden bahçivan olarak bahseder. Hatta Capability Brown’un biel kendini bahçivan olarak tanımladığını hatırlatır. O, zeytin, selvi ve Güney İspanya’dan buğday ile geometriyi kullanarak ispanyol bahçesine Akdeniz unsurları içeren ama kendine has bir karakter vermiştir. O, behçeyi bir peyzaj gibi değil, kendi kişiliğine sahip bir kişi gibi, hatta ailenin bir üyesi ya da malikanenin bekçisi gibi görür. Caruncho, antik Yunan felsefesinden ve Elhamra’daki (Alhambra) İslam Bahçesi sanatından esinlenmiştir.

İtalyan Bahçesi

İtalyan Rönesans Bahçesi, Roma ve Floransa’daki ‘’villalar’’da 15. yüzyılın sonlarında ortaya çıkan yeni bir bahçe stilidir.

Karakteristik Akdeniz bitkileri, meyve veren ağaçlar (zeytin ağacı, üzüm asması) ve tedavi amaçlı kullanılan otların yer aldığı bu bahçe tarzında, ‘’düzen’’ ve ‘’güzellik’’ klasik fikirlerinden esinlenişmiştir. ‘’Ekili manzara’’ izlenimi verir. Bu tarzın en ilginç özelliklerinden biri, bahçenin çeşitli yerlerinde pişmiş topraktan yapılan kipler içinde çiçekli bitkilerle Agaves’lerin (kaktüsümsü bitkilerin) dikilmesidir. 20. yüzyıl’da Toscana’da son 150 yılında geliştirilen çağdaş bahçe endüstrisini temsil eden yeni bir unsur İtalyan Bahçesinin temel yapısına eklendi: Özellikle ‘’pon pon’’ (arta topiara) biçimi verilmiş kozalaklıların kullanımı. Bu yeni unsurun esin kaynağı, 20. yüzyıl başlarında ABD’ye yaptığı ziyaret sonrasında, önemli fidancı Vannino Vannuci’ye aittir. İtalyan bahçesinin stili, Avrupa çapında taklit edilmiş ve Fransız Rönesans ve İngiliz bahçelerini etkilemiştir.

Fransız Bahçesi

Simetri. Düz çizgiler. Şekiller.

Bunlar, Fransız Rönesans bahçelerinin sembolik unsurlarıdır. Bu bahçelerin tanımlayıcı özellikleri arasında, çakılla kaplanan yüzeyler, birbirine dikey patikalar,şimşir ve pırnal ağaçları bulunmaktadır. Bitki labirentleri ve çiçek parterleri, Provence’ı hatırlatan karakteristik lavantalar ve köy manzarasını andıran düzenlemeler bu tür bahçelerde sıkça kullanılmaktadır. Küçük bir heykel ya da bir cüce yaprak döken ağaç, bu bahçelerin tipik görüntüsünü tamamlamaktadır. Fransız bahçe tarzının önemli temsilcisi Peyzaj Mimarı Francois Louis Bareaud, 19. yüzyıl boyunca, İstanbul’un birçok özel bahçesinde ve Atina Ulusal Bahçesi’nde işte bu unsurların farklı sentezlerini kullanmıştır. Fransız inceliği ve romantzmi, bu bahçeleri oluşturan tematik ünitelerin hepsinde kendini belli eden belirleyici karakterin temelleridir. Okul bahçesinin bu tematik küçük bölümü, Yunanistan’daki Nausa Babos’un özel bir titizlikle hazırladığı ve 2014 yazında sunduğu bir plana göre şekillenmektedir.

İngiliz Bahçesi

Doğayı bahçeye taşıma fikrinden ilham alan İngiliz bahçeci Lancelot ‘’Capability’’ Brown, 18. Yüzyıl sonlarında, katı geometrik yapıları ve bitkilere şekil vermeyi reddeden, dolayısıyla bahçedeki her öğenin özgür dokusunun hakim kılındığı bir ‘’bahçecilik okulu’’ kurdu.

Bu özgürlük, planlamada kullanılan kıvrımlar, küçük çalıların yapraklarının ve otsu süs bitkilerinin hareketi, nilüferli gölün çektiği kuşların ötüşünde ifade buluyor; yaprak döken çalıların, güllerin ve genel olarak yıl boyunca farklı zamanlarda açan çiçeklerin kullanılmasıyla mevsim döngüsü gözler önüne seriliyor. Itırlı bitkileri takip eden çayırlık alan ve sonunda tipik ıhlamur ağaçlarının bulunduğu patika bu kır tablosunu tamamlıyor.

Bu bahçe, kokulu, döngülü ve ötüşlü bir bahçedir. Bahçecilikte temalılık ilkesinin temsilcisi Capability Brown, bir bahçeci olarak üstlendiği rolü bir şair ya da bestecininkine benzetir: ‘Şuraya bir virgül, buraya da, şayet manzara göstermek lazım geliyorsa, ayraç koymak gerek... şurada ise cümleyi tamamlayarak yeni bir temaya geçiyorum...’’

Uzakdoğu Etkisi

‘’Bahar meltemi usulca okşuyor korkuluğu, güzel şakayık çiy tanelerinden alıyor nemini’’ (Li Bai)

Uzakdoğu felsefesinde bahçe, evrenin küçük bir modelidir.

Feng Shui sözcüğünün etimolojisi ‘’rüzgar’’ ve ‘’su’’ sözcüklerine dayanır. Gerçekte, belli bir mekanda cereyan eden ‘’dirimsel ruhların’’ izleriyle ilgilenen kadim bir Çin sanatıdır. Çok az sayıda gelenelseş Çin bahçesi konumuyla böbürlenecek durumda olsa da, her biri olumlu güçleri içeride tutan bir duvarla çevrilidir.

Bonsai, yani ‘tepsi ekimi’, ‘tepsi’ ya da ‘sığ kap’ anlamına gelen bon ve bitki anlamına gelen sai sözcüklerinden gelir ve Japonya’da sığ bir kap içinde minyatür bitkiler yetiştirme sanatına denir.  Benzer pratikler, başka kültürlerde de uygulanmıştır: Çin geleneğinde penjing ve Çin’den ilham alan Vietnam geleneğinde minyatür canlı peyzajlar kullanan hon non bo sanatı gibi.

İnsan ölçeğinde doğa. Dua etmek için mekan.

----------------------------------------------------

Koordinatları bulmak için:

Üstteki heykelde bulunan 4 haneli 2 sayının farkı = AB

Okul binasının içinde bulunan Sınıf: II'nin giriş kapısının üzerinde yazan 2 haneli sayı: CD

Okul binasının içinde bulunan Sınıf: II'de üzerinde 'AKIL ÇAĞI' yazan kitabın üstünde yazan rakam: EF (Nobel EF) Kitaplara dokunmanıza gerek yok.

Ruhban okulu binasının ana girişinde, yukarıda mermer üzerine yazılmış 4 haneli sayının rakamları toplamı(Yunanca yazıların altında yazıyor) = GH (Binanın ana girişine karşıdan bakın)

XXX= [ABxCD-91]                              YYY= [GHxEF+213]  

Koordinatlar: 40 52.XXX, 29 05.YYY 

GeoCheck.org
  

ÇOK ÖNEMLİ!
Bu kısma özellikle dikkat etmenizi rica ediyorum. Lütfen spoiler olabilecek bir fotoğraf eklemeyin veya log yazarken ekstra bilgi vermeyin. Eğer kutu ile ilgili bir yorumunuz varsa bana mesaj atabilirsiniz. Kutuyu bulan oyuncuların kutu kayıp olsa dahi kutu sahibinden onay almadan kutuyu yenilememeleri beklenmektedir.

BYOP: Kendi kaleminizi yanınızda bulundurunuz. Photo log kabul edilmemektedir...

 

-------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------- 

[ENG] 

****Please do not make noise in the garden and inside the building. Do not eat or drink anything. Taking photographs inside the building is prohibited by the school administration****

To find this Multi Geocache you have to visit the garden and the building of the Ruhban Okulu (School of Clergy- Theological School of Halki). There are information signs about the thematic gardens in the garden. These information signs are in Turkish, English, and Greek. I would like to recommend you to read these information signs written in Turkish and English below. Find the places where the photographs are taken and find the missing numbers and you need to reach the coordinates by following the appropriate form. When you enter Geochecker the correct coordinates, you will get the spoiler picture.

Thematic Gardens and the Ruhban School are open weekdays from 09:00 to 12:30 and weekends from 09:30 to 12:30.  The box is outside the boundaries of the Theological School of Halki.

Thematic Gardens

In regards to the beautiful school garden, our reconstruction attempt was begun in November 2013 and is based on the research of the Neapolis University of Paphos (May 2013)

The goal is to create a thematic garden divided into 5 courses:

1-The Trail of Virtues

‘’The trail of virtues’’ is a garden path based on a 12th-century text, written by Codex Clarkianus and it was located in Oxford in 2011. The particular route is conducted by 14 plants, planted at the school’s entrance, in an attempt to help us reach a devout state of mind, thus, fit into the school’s environment.

2-The Edible Garden

‘’The edible garden’’ is a botanical synthesis, conducted by fruit trees, vegetables, and herbs and is highlighted by a biodynamic vineyard. The specific garden represents our effort to cultivate food items and is situated at the garden’s perimeter.

The characteristic olive grove with the ‘’naturally picture’’ of herbal, consist a ‘’painting’’ like the famous Greek Architecture Demetrios Pikionis ‘’speech’’ with plants in a historical site...

3-The Biblical Garden

‘’The biblical garden’’ is conducted of a collection of the 82 plants that are mentioned in the Holy Bible. Most of them are planted around the church area but we can also find some scattered around the garden. This ‘’Biblical Garden’’ is the first in an Orthodox Monastery worldwide...

4- The Byzantine Meadow

The ‘’Byzantine Meadow’’ is an innovative and educational character small garden, consists of tulips, danteliumsi cyclemans, and other plants that have a special meaning in the Byzantine semantics.

5-The Garden Museum

Based on the fact that this small ‘’paradise’’ belongs toEcumential Patriarchate, we give a ‘’global’’ touch, surrounding the gardens with the most popular garden styles worldwide, representing in demonstration parts of 50 sq m. So, here is the place where the Brazilian artist of botany Roberto Burle Marx meets Greek naturalist Demetrios Pikionis, English emblematic gardener Capability Brown with the ‘’free nature English garden’’ meets the Mediterranean meadows of olives, cupress, and wheat of Fernando Caruncho and popular French and Italian garden art meets the spirit of Far East civilization which reflects on the calmness and pray in everyday life...

Finally, one small garden with acid-soil plants (hortensia, magnolia, peony, camellia, etc) is dedicated to the Bishop Dorothes of Princess Island (late 60s period), more well known as the ‘’Gardener’’.

The above creations compose a sustainable self-managed monastic garden, with strong symbolisms and aesthetic interest. Last but not least, all needed material mones from Greek and Turkish contributions and also, several volunteers participated in the project.

The project manager of Thematic Gardens is a member of the study team, Nikos Thymakis. 

From Brazil

Inspired by Roberto Burle-Marx.

The most significant Landscape Architect of the 20th century comes from Brazil. Roberto Burle Marx's aesthetics were often nature-based, for example, never mixing flower colors, utilization of big groups of the same specimen, using native plants, and making a rocky field into a relaxing garden. He was very interested in each plant’s character and what effect that has on the whole garden. He sought depth in his designs by understanding how animals interacted with plants and how they bloomed, amongst other plant characteristics. Burle Marx had a great sill in utilizing the scruptural form of plants. Burle Marx was mindful of the dynamics of walking through a garden. The sensation of mobility is an important element of experiencing his landscapes. He is the father of the ‘’thematic garden approach’’, living almost in parallel with the great Greek naturalist architect and constant gardener of endemic flora, Demetrios Pikionis. Their spirits, except their field works, meet at this sacred place...

The Spanish Garden

Inspired by Fernando Caruncho

Caruncho explicitly refuses to describe himself as a paisajista, a landscape designer; he instead refers to himself as a jardinero, a gardener, citing that even ‘’Capability’’ Brown called himself a gardener. He gave to the Spanish garden a character, a mix of ‘’mediteraneanty’’, using geometry with main part the olive and cupress and freedom with wheat fields of southern Spain. He views the garden, not as a landscape, but as a person with its own personality and as a member of the family; a protector of the residence. He is inspired by Ancient Greek philosophy and the Islamic Garden art from Alambra. 

The Italian Garden

The Italian Renaissance Garden was a new style of garden which emerged in the late 15th century at ‘’villas’’ in Rome and Florence.

Inspired by classical ideas of order and beauty, with characteristic Mediterranean plants, edibles (olive tree, wine), and pharmaceutical herb plants, gives the essence of ‘’cultivated landscape’’.

Terracotta Pithois was the most popular of the points of interest, planted either flowering plants or Agaves. During the 20th century, a new element added to the basic structure of the Italian Garden that represents the contemporary garden industry that blooms the last 150 years in Tuscany: the use –especially- of conifers formed to ‘’pon pon’’ scheme (arta topiaria).

The inspiration belongs to significant nurseryman Vannino Vannuci after his visit to the USA in, early 20th century.

The Italian Garden Style was imitated throughout Europe, influencing the gardens of the French Renaissance and the English garden.

French Garden

Symmetry. Straight Lines. Shapes.

These are the emblematic substances of the French Renaissance Gardens that defined by boxwood and shaped yews which determined the gravel-covered surfaces and paths.

Plant labyrinths and blooming parterres characteristic lavenders that remind the Provinde rural landscape are commonly used to this typical structure. A small statue or a dwarf deciduosu tree completes the icon of the French Style Garden, like the significant Landscape Architect Francois Louis Bareaud, applied to special gardens in Istanbul and the National Garden of Athens during the 19th century. French beauty romanticism, sated in the thematic units, is the trade of the structure.

Nikos Babos, awarded garden designer from Municipality of Nousa, offered the plan for this thematic demonstration garden in the summer of 2014.

The English Garden

Based on the iade to transfer Nature in the garden, the inspired gardener Lancelot ‘’Capability’’ Brown created a ‘’garden school’’ at the end of the 18th century, where the strict geometrical structures and the shape-plants are postponed.

The novelty is that the ‘’freestyle’’ dominates the units of the structure of the garden. This is expressed using curves in planning, enriching the ‘’plantscaping’’ with ornamental grasses that ‘’move’’ their foliage when the wind blows, the whistle of birds that attracted by the water of the small pond, the ‘’circle of colors’’ throughout the year by using roses, decideus shrubs, etc.

Herbs are the final touch at the whole ‘’country’’ icon that leads us to the lawn and the alee which ends to characteristic Tilias. It is the garden that smells, ‘’rounds’’ and... whistles. As an expressionist of the thematic value in the garden design, Capability Brown compared himself as a garden designer, tp poet, or music composer: ‘’here I put a comma, there, when it is necessary to cut the view, I put a parenthesis; there I end it with a period and start on another theme.’’

With Influence From Far East

‘’The  spring breeze is gently stroking the balustrade and the peony is wet with dew.’’ (Li Bai)

In Far East’s philosophy, the Garden is a microcosm of the Universe.

‘’Feng Shui’’, literally means ‘’wind’’ and ‘’water’’. But simply, it is the ancient Chinese art of surveying the ‘’vital spirits’’, running through given space. Few traditional Chinese gardens can boast the ideal site, but each one is bounded by a wall that preserves the positive forces within.

Bonsai, lit. plantings in-tray, from bon, a tray or low-sided pot and sai, a planting or plantings, is a Japanese art form using miniature trees grown in containers. Similar practices exist in other cultures, including the Chinese tradition of penjing from which the art originated, and the miniature living landscapes of Vietnamese hon non bo.

Nature to man’s dimensions. As a place for prayer.

----------------------------------------------------

To find Coordinates:

The difference of the 2 4-digit numbers on the statue above= AB

Inside the school building, the 2-digit number written on the entrance door of Class II: CD

Inside the school building, In Class: II, the 2-digit  number which is written on the book named 'AKIL ÇAĞI' is: EF (Nobel EF) You do not need to touch the books.

At the main entrance of the Ruhban school building, the sum of the digits of the 4-digit number written on the marble above. (It's written under Greek letters) = GH (Look across to the main entrance of the building)

XXX= [ABxCD-91]                            YYY= [GHxEF+213]  

Coordinates: 40 52.XXX, 29 05.YYY

GeoCheck.org

VERY IMPORTANT!
I ask you to pay extra attention to this part. Please don't post any images that might reveal too much info via pictures, logs, or by any other means. If you have any comments on this you are welcome to message me. Even if the cache is lost, the players are expected not to renew the cache without getting approval from the cache owner!

Bring your own pen. No photo logs.


Flag Counter

Additional Hints (No hints available.)