Skip to Content

<

Ilmavalvontaa

A cache by loisto2 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/14/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Pienen sykkeen noston tarjoava purkki hienoilla näkymillä. Tieltä lähtee hieman huonosti erottuva polku ylös. Polun pää on annettu reittipisteenä. Huomaa, että märällä tai jäisellä kelillä kalliot voivat olla TODELLA liukkaat! OLE VAROVAINEN! Näkötornista voi seurailla vaikkapa lintujen kevät-ja syysmuuttoja.

Lapinjärven Vasarankylän Malmbergetillä on sotien aikana sijainnut ilmavalvontatorni. Torni on purettu sotien jälkeen osana rauhanehtoja. Nykyään paikalla on pieni yksityisen rakentama näkötorni, johon voi kiivetä ihailemaan mäeltä avautuvia maisemia. Samalla voi kuvitella millaista on ollut työ ilmavalvonnassa.

Talvisodan aikana ilmavalvontaa hoitivat suojeluskuntanuoret, jatkosodan aikana valvonta oli lottien työtä. Valvojia oli tornissa aina kaksi.Työvuoro kesti 24 tuntia, rytmillä kaksi tuntia valvontaa, neljä tuntia lepoa jne. Läheisen talon sauna toimi kansliana ja lottien lepopaikkana. Jossain vaiheessa torniin oli tehty koppi, jonne saatiin sähköpatteri ja ajoittain jopa levymusiikkia. Kaikista lentokonehavainnoista raportoitiin paikalliseen ilmavalvontakeskukseen ja Kotkan alue-ilmavalvontakeskukseen.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

62 Logged Visits

Found it 61     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.